Месо в сос от мед и горчица
Необходими продукти:
400-500 грама свинско или пилешко месо
1 глава лук
3-4 скилидки чесън
50-60 грама мед
50 грама горчица
сол, черен пипер и индийско орехче - на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на едри кубчета, лука по същия начин или на кръгчета (както предпочитате). Запържете първо лука до златисто в нагорещено олио, след това добавете месото и оставете на котлона, примерно около 10-15 минути. През това време направете соса: нарежете чесъна на ситно (може да го намачкате с помощта на преса) и го смесете с меда, горчицата и настърганото индийско орехче. В зависимост от предпочитанията ви може да използвайте повече или по-малко мед и горчица.
След като месото се запържи, добавете към него соса, разбъркайте, посолете, подправете с пипер. Оставете всичко да се задушава на тих огън при затворен капак в продължение на 10 минути (или до готовност).
Ястието може да се поднесе с всякаква гарнитура, салата или зеленчуци.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МЕДЕНА ГОРЧИЦА 160 г НАТУРАЛНИ ТЕХНОЛОГИИ
ГОРЧИЦА ЧИЛИ 160 г НАТУРАЛНИ ТЕХНОЛОГИИ
ГОРЧИЦА ЕДРОЗЪРНЕСТА 160 г НАТУРАЛНИ ТЕХНОЛОГИИ
ГОРЧИЦА С КЛЕНОВ СИРОП 160 г НАТУРАЛНИ ТЕХНОЛОГИИ
ГОРЧИЦА С БАДЕМОВА ПАСТА 160 г НАТУРАЛНИ ТЕХНОЛОГИИ
БИО ГОРЧИЦА С МЕД 150 г 090505 FAMILLE MARY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Лечение при ангина (остър тонзилит)
- Как и колко да варим различните видове месо
- Компрес с мед срещу кашлица при деца
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
- Отслабване с мед и канела
- Бърз лек със сода и мед срещу болезнените афти
- Горчица – хранителен състав, ползи и потенциални вреди
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
Коментари към Месо в сос от мед и горчица