Френски сметанов дресинг
Необходими продукти:
1 глава лук шалот
1 ч. л. горчица (дижонска)
100 грама бял балсамов оцет (или обикновен)
150 мл олио
1-2 с. л. некисела сметана (25-30%)
сол на вкус
1 ч. л. сухи подправки за салата (копър, магданоз, целина, мащерка, босилек, майорана)
смлян бял пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Смесете олиото със салатените подправки и разбъркайте добре. Добре е да използвате малко сол и пипер, ако има нужда, те може да се добавят по-късно. Нарежете лука на много ситно и го прибавете към получената смес. След това сложете горчицата и разбъркайте. До тук сте получили класически "Sauce a salade francaise", но ви предлагаме да продължите, за да направите сметановия вариант.
За тази цел добавете сметаната и разбийте добре с помощта на тел за бъркане на яйца до получаването на еднородна консистенция. Тук е моментът да добавите още сол и пипер, ако желаете. Сосът е готов. Овкусете вашата салата и поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИО ГОРЧИЦА С МЕД 150 г 090505 FAMILLE MARY
СЛИП КОНТРОЛ сироп 250 мл
МИНСИНОВ ЗА СТРОЙНА ФИГУРА таблетки * 60 3 CHENES
ГОРЧИЦА ЧИЛИ 160 г НАТУРАЛНИ ТЕХНОЛОГИИ
МЕДЕНА ГОРЧИЦА 160 г НАТУРАЛНИ ТЕХНОЛОГИИ
ГОРЧИЦА ЕДРОЗЪРНЕСТА 160 г НАТУРАЛНИ ТЕХНОЛОГИИ
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Млечни и сметанови сосове
- Какво трябва да знаем, когато разбиваме сметана
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Горчица – хранителен състав, ползи и потенциални вреди
- Пуешко филе в медено-горчичен сос и задушени зеленчуци
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Сос Бъфало
- Полезна ли е заквасената сметана
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
- Пилешко филе с мед и горчица
Коментари към Френски сметанов дресинг