Сос винегрет

Необходими продукти:
2 портокала
1 супена лъжица зърна дижонска горчица
2 супени лъжици бял балсамов оцет
сол и смлян черен пипер на вкус
75 милилитра зехтин
Начин на приготвяне:
Изцедете сока от портокалите, отмерете 175 милилитра. 1/3 от това количество налейте в подходящ съд и поставете на котлона да кипне. Когато това стане, прибавете горчицата, балсамовия оцет, сол и смлян черен пипер на вкус. Бъркайте до еднородност на консистенцията, след което сложете зехтина, вливайки го на тънка струя, като разбивате.
Добавете останалия портокалов сок и изключете котлона.
Прехвърлете соса в буркан, затворете с капак и разклатете добре. Съхранявайте на студено място.
Със сосът се овкусяват салати.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СЛИП КОНТРОЛ сироп 250 мл
ГОРЧИЦА ЕДРОЗЪРНЕСТА 160 г НАТУРАЛНИ ТЕХНОЛОГИИ
МЕДЕНА ГОРЧИЦА 160 г НАТУРАЛНИ ТЕХНОЛОГИИ
ГОРЧИЦА ЧИЛИ 160 г НАТУРАЛНИ ТЕХНОЛОГИИ
ГОРЧИЦА С БАДЕМОВА ПАСТА 160 г НАТУРАЛНИ ТЕХНОЛОГИИ
ГОРЧИЦА С КЛЕНОВ СИРОП 160 г НАТУРАЛНИ ТЕХНОЛОГИИ
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Пилешко филе с мед и горчица
- Полезни и вредни свойства на марулята
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
- Карамелизирани банани с орехи и портокалов сос с ром
- Шопска салата – кулинарният трибагреник на Балкантурист
- Салата от маслини и лук
- Салата от пържени зеленчуци с чесън и оцет
- Салата айсберг - състав и полезни свойства
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Пилешки шишчета с медено-чеснова глазура
Коментари към Сос винегрет