Начало Хранене Групи храни и ястия Зърнени храни Пшенично брашно

Пшенично брашно

Пшенично брашно - изображение

Можем да наречем пшеничното брашно най-доброто. То има редица полезни свойства. Благодарение на високото съдържание на витамини от група В, манган и мед, този продукт и изделията от него поддържат организма ни в постоянен тонус, стимулират умствената дейност, увеличават имунитета, подобряват регулирането и съсирването на кръвта.

Пшеничното брашно се приготвя от мека пшеница или с добавянето на 20% твърда; може да бъде обогатено с витамини, минерали и тестени подобрители. Напълно почистеното от обвивката си зърно съдържа голямо количество въглехидрати, характеризира се с висока калоричност и се усвоява лесно. Колкото по-малко е пречистено зърното, толково повече витамини и минерали има в брашното, приготвено от него.

Тестените изделия от пшенично брашно с високо качество се препоръчват на хора, страдащи от някои видове заболявания на стомашно-чревния тракт. Едро смляното брашно е полезно за тези, които се борят с излишни килограми.

Още по темата:

5.0, 4 гласа

ХРАНИТЕЛНА СТОЙНОСТ ПРИ 100ГР.

Вода14.0 мл.
Белтък12.7 гр.
Мазнини1.1 гр.
Въглехидрати70.6 гр.
Калории325 кал.

ВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ

витамини В1, В3, В6, Е, РР; манган, фосфор, мед, желязо, магнезий, цинк, целулоза

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияНовиниРецептиХрани и ястияЗдравни съветиХранене при...БотаникаСнимкиЛюбопитноДиетиЛайфстайлИнтервютаИстория