Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Хляб без месене със слънчоглед и овесени ядки

Хляб без месене със слънчоглед и овесени ядки

Хляб без месене със слънчоглед и овесени ядки - изображение

Необходими продукти:


  • 700 грама бяло брашно
  • 300 грама пълнозърнесто брашно
  • 100 грама белен слънчоглед
  • 1 чаена чаша овесени ядки
  • 10 грама суха мая
  • 3 супени лъжици зехтин
  • 1 супена лъжица кафява захар
  • 2 супени лъжици сол
  • 300 милилитра топла вода
  • 5 грама сода за хляб
  • 1 чаена лъжичка сок от лимон


Начин на приготвяне:


Загрейте фурната на 180 градуса, пригответе продълговата форма за кекс и я намажете със зехтин или покрийте с лист пергамент. В купа сложете двата вида брашно, солта, захарта, маята и погасената в лимонов сок сода.

Добавете семената, овесените ядки, водата и зехтина. С дървена бъркалка разбъркайте докато съставките се смесят и получите лепкава смес.

Изсипете я във формата и оставете тестото да удвои обема си. След 30 минути изпечете хлебчето до златиста коричка, обикновено отнема около 30-35 минути. Охладете хляба, завийте го с влажна кърпа и след като изстине напълно го разрежете. Поднесете и се насладете на богатия му вкус.

Приятен апетит!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: dontwastethecrumbs.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиХранене при...ЛюбопитноДиетиСнимкиВидеоЛайфстайлНовиниИнтервютаБотаника