Гнездо от хлебче с шунка, яйце и кашкавал

Необходими продукти:
- 4 кръгли хлебчета
- 4 тънки парчета шунка
- 4 яйца със стайна температура
- 1/2 чаена чаша кашкавал, настърган
- 1 супена лъжица пресен магданоз, нарязан на ситно
Начин на приготвяне:
- Отрежете горната част на хлебчетата, като имате предвид, че калпачето трябва да бъде 1/3 от цялата питка.
- Внимателно издълбайте основната част, но не прекалено дълбоко.
- Постелете гнездото с шунка и се убедете, че е добре покрито, за да избегнете изтичане на яйцето в хляба.
- Чукнете по едно яйце.
- Поръсете всяко хлебче с 2 супени лъжици настърган кашкавал и пресен магданоз.
- Поставете капачето и увийте гнездата във фолио.
- Загрейте фурната до 180 градуса и ги печете около 10-20 минути според вкуса.
10 минути - за рохко яйце
15 минути - за средно сварено яйце
20 минути - за твърдо сварено яйце
- Сервирайте ги топли.
Приятен апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Царевичен хляб с кашкавал и зелен лук
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Виенска франзела
- Картофен хляб с лук
- Арабска питка с плънка от спанак
- Гнезда от кайма с яйца в доматен сос
- Хлебчета със сладки картофи
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
Коментари към Гнездо от хлебче с шунка, яйце и кашкавал