Бърза закваска за хляб с кисело мляко и трици
Необходими продукти:
1 чаена чаша натурално кисело мляко (или кефир)
6 супени лъжици брашно
1 чаена лъжица трици
Начин на приготвяне:
В подходящ съд сложете киселото мляко и към него прибавете триците и 4 лъжици от брашното. Оставете сместа да престои на топло място едно денонощие. На следващия ден сложете останалото брашно и нека комбинацията престои още 24 часа на топло, като затворите съда или го покриете по подходящ начин.
На другия ден закваската е готова и може да използвате за замесването на вкусни домашни хлебчета, например.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВОЛКАНО УРЕД ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНО ПРОБИОТИЧНО КИСЕЛО МЛЯКО
ЗАКВАСКА БОЛГАРИ саше * 7 СЕЛУР ФАРМА
СПОНСЕР ПРО ПРЕ - УЪРКАУТ БУСТЕР 256 гр.
КОЛУЕЙ КОЛДЕКА капсули * 60
ДЖАРОУ ФОРМУЛАС ЧЕРВЕНА ОРИЗОВА МАЯ + КОЕНЗИМ Q10 капсули * 120
ДЖАРОУ ФОРМУЛАС ЧЕРВЕНА ОРИЗОВА МАЯ + НАТОКИНАЗА капсули * 60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Хранителна мая – състав, ползи и противопоказания
- Доц. Даниела Попова, Ръководител на Клиника по терапия на ендокринно метаболитни болести и диететика към УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“: Не случайно в молитвата си казваме „Хляб наш насущний“
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Тутманик
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Рецепти за домашен селски хляб (с хрупкава коричка и с подправки)
Коментари към Бърза закваска за хляб с кисело мляко и трици