Баница от стар хляб, шунка и кашкавал

Необходими продукти:
- 10 големи яйца
- 1 1/2 чаена чаша прясно пълномаслено мляко
- 2 супени лъжици дижонска горчица
- 2 супени лъжици свежи листа мащерка
- 1 чаена лъжица чесън на прах
- сол и черен пипер
- 4 чаени чаши начупен хляб
- 200 грама шунка
- 1 1/2 чаена чаша кашкавал (или Чедър)
Начин на приготвяне:
С кухненска тел разбийте яйцата, прясното мляко, чесъна на прах. Добавете дижонската горчица, мащерката и разбъркайте отново, докато се разтворят всички съставки, след което овкусете според вашите предпочитания със сол и черен пипер.
Подмажете правоъгълна тава с масло. Разпределете хлебните залъци в нея и разпръснете шунката и кашкавала върху хляба. Полейте с яйчната смес.
Печете 45-50 минути на 180 градуса, като предварително сте стоплили фурната до желаната температура.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Банички от лаваш с кашкавал и магданоз
- Баница с лапад и сирене
- Банички със сирене
- Късана баница от лаваш със сирене, яйца и прясно мляко
- Еврейски безквасен хляб Маца
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- 22 интересни факта за хляба
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
Коментари към Баница от стар хляб, шунка и кашкавал