Супа от сирене с кайма

Необходими продукти:
150 грама твърдо сирене
150 грама крема сирене с билки
500 грама кайма
200 мл сметана
400-500 грама зелен лук
1 литър зеленчуков бульон
2 картофа
1 глава лук
1 връзка копър
3-4 скилидки чесън
2-3 с. л. зехтин
2 с. л. брашно
щипка захар
черен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Загрейте олиото в малка тенджерка, запържете каймата в него, докато стане почти готова, разбърквайте. Нарежете лука и чесъна на ситно. Измийте зеления лук, подсушете го с хартиена кърпа и го нарежете на кръгчета. Обелете, измийте и нарежете картофите на кубчета. Нарежете копъра.
Добавете лука и чесъна към каймата и пържете до получаването на златист цвят. Посолете, подправете с черен пипер, сложете захарта и брашното. Запържете леко, разбъркайте и налейте зеленчуковия бульон. Сложете нарязаните картофи, сметаната и разбъркайте. Оставете да ври 10-15 минути.
След това прибавете крема сиренето и копъра, оставете да се вари, докато картофите станат готови. После добавете твърдото сирене (нарязано на парчета), посолете, подправете и свалете от котлона. Не сервирйте веднага!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА КРЕМ СУПА 220 г
НовУРЕД ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА СУПИ 1,6 л PETRA
Безплатна доставка за България!СЕРИЯ ДЪЛГОЛЕТИЕ СОЕВА КАЙМА 330 г
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Супи от мляко и млечни продукти
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
- Печено сирене Халуми с билкова коричка
- Мариновано козе сирене с маслини, сушени домати, чесън и билки
- Хрупкави кошнички от кори за баница с месна плънка
- Как влияят млякото и сиренето на чревното здраве
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Супа от коприва с картофи
- Хапки от крема сирене и кашкавал със сушени домати и орехи
- Апетитна супичка с пилешки сърчица
Коментари към Супа от сирене с кайма