Супа от сирене с кайма

Необходими продукти:
150 грама твърдо сирене
150 грама крема сирене с билки
500 грама кайма
200 мл сметана
400-500 грама зелен лук
1 литър зеленчуков бульон
2 картофа
1 глава лук
1 връзка копър
3-4 скилидки чесън
2-3 с. л. зехтин
2 с. л. брашно
щипка захар
черен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Загрейте олиото в малка тенджерка, запържете каймата в него, докато стане почти готова, разбърквайте. Нарежете лука и чесъна на ситно. Измийте зеления лук, подсушете го с хартиена кърпа и го нарежете на кръгчета. Обелете, измийте и нарежете картофите на кубчета. Нарежете копъра.
Добавете лука и чесъна към каймата и пържете до получаването на златист цвят. Посолете, подправете с черен пипер, сложете захарта и брашното. Запържете леко, разбъркайте и налейте зеленчуковия бульон. Сложете нарязаните картофи, сметаната и разбъркайте. Оставете да ври 10-15 минути.
След това прибавете крема сиренето и копъра, оставете да се вари, докато картофите станат готови. После добавете твърдото сирене (нарязано на парчета), посолете, подправете и свалете от котлона. Не сервирйте веднага!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА КРЕМ СУПА 220 г
УРЕД ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА СУПИ 1,6 л PETRA
Безплатна доставка за България!ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Супи от мляко и млечни продукти
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Тутманик
- Пълнени смокини със сирене, мед и орехи
- Пълнени патладжани с кайма, домати и кашкавал
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Царевица на скара с крем от масло, пушено сирене и чесън
- Хапки с прошуто, пъпеш и сирене
- Как се прави краве сирене и какви ползи за здравето има
- Печено сирене Халуми с билкова коричка
- Панирани шницели от кайма
Коментари към Супа от сирене с кайма