Спаначена запеканка с бекон и сирене крема

Необходими продукти:
- 6 резена бекон, нарязани на кубчета
- 230 грама сирене крема
- 1 чаена чаша заквасена сметана
- 1/4 чаена чаша настърган кашкавал
- 2 супени лъжици майонеза
- 1 супена лъжица сос Уорчестър
- 2 чаени чаши бейби спанак, нарязан
- 2 чаени чаши натрошено сирене
- сол и прясно смлян черен пипер
- 2 супени лъжици пресен магданоз, нарязан на ситно
- олио за подмазване
Начин на приготвяне:
- Запечете бекона в голям тиган на средно силен огън за около 6-8 минути, докато покафенее и стане леко хрупкав.
- Прехвърлете го върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
- Подмажете с олио дъното и стените на съд за печене с приблизителни размери 23 сантиметра.
- В голяма купа смесете сиренето крема със сметаната, кашкавала, майонезата и соса.
- Добавете бекона, спанака и половината сирене и разбъркайте добре, за да се разпределят равномерно. Подправете със сол и черен пипер на вкус.
- Изсипете сместа в подготвения съд и поръсете с останалото натрошено сирене.
- Печете в предварително загрята до 200 градуса фурна за около 20-25 минути до златист цвят.
- Поднесете запеканката гореща, поръсена с пресен магданоз.
Приятен апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПЕДИАКИД ЖЕЛЯЗО + ВИТАМИН B сироп 125 мл
ЕФИМЕ ЖЕЛЯЗО + ВИТАМИН В6 + В12 + С + ФОЛИЕВА КИСЕЛИНА капсули * 60
ФОКУС ФОРМУЛА таблетки * 60 НОБЕЛ
ПЮР НУТРИШЪН ЛИВЪР КОМПЛЕКС капсули * 60
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ капсули * 60 NATURE'S WAY
АЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ВЪЗРАСТНИ желирани таблетки * 90 NATURE'S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Тутманик
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Пълнени смокини със сирене, мед и орехи
- Пълнени пилешки гърди в бекон
- Огретен от тиквички с пармезан и яйчена заливка
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Царевица на скара с крем от масло, пушено сирене и чесън
- Хапки с прошуто, пъпеш и сирене
Коментари към Спаначена запеканка с бекон и сирене крема