Пилешка запеканка със сметана и бекон
Необходими продукти:
- 500 грама обезкостено пилешко месо
- 125 милилитра течна готварска сметана
- 3-4 стръка нарязан пресен лук
- сол, черен пипер на вкус
- червен пипер
- 150 грама нарязан фино бекон
- 1 червена чушка
- 1 жълта чушка
- 1 нарязана ситно люта чушка
- зехтин за запръжка
Начин на приготвяне:
В огнеупорен тиган загрейте зехтина и запържете пилешкото месо, нарязано на кубчета. Добавете почистените и наситнени чушки. Подправете със сол, черен пипер и червен пипер.
Налейте сметаната, разбъркайте и покрийте сместа с нарязания бекон. Загрейте фурната на 190 градуса и запечете ястието за 20 минути. След готовност поръсете с пресния лук, разпределете пилешкото в порции и поднесете.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: twosleevers.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С ДОМАТИ И ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МЛЯКО 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ПИЛЕ С МАКАРОНИ И ДОМАТЕН СОС 190 г
МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 400 г MT3013
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Пълнени пилешки гърди в бекон
- Руладини с бекон на фурна
- Запеканка от макарони с пилешко месо и сос бешамел
- Задушено пиле с картофи
- Пържени пилешки трътки с подправки
- Царевична запеканка със спанак
- Зеленчукова запеканка с извара
- Как да приготвим хрупкав бекон в микровълнова
Коментари към Пилешка запеканка със сметана и бекон