Млечна запеканка с качамак, чедър и бекон
Необходими продукти:
- 6 тънки резена бекон
- 2 1/4 чаена чаша прясно мляко
- 2 супени лъжици масло
- 1/2 чаена чаша царевичен грис
- 2 супени лъжици сол
- 1 чаена лъжица чевен пипер
- 2 1/2 чаени чаши настърган чедър
- 6 големи яйца
- 2 1/2 чаени чаши пълномаслено прясно мляко
- 1 чаена чаша сметана
- 1/3 чаена чаша нарязани пера зелен лук
Начин на приготвяне:
Изпържете бекона, отцедете го върху хартия, накълцайте на ситно.
Вземете 2 супени лъжици от мазнината, в която сте пържили бекона и я сипете в касерола. Прибавете маслото, след като се разтопи разбъркайте в сместа царевичния грис, подправете със сол и черен пипер. Разбърквайте от време на време и оставете на котлона за 15 минути, за да се сгъсти и да се получи каша.
Охладете за 10 минути и разбъркайте в сместа 1 чаена чаша сирене чедър. Оставете за още 10 минути, след което прибавете 1 яйце и разбъркайте. Сместа изсипете в тава с отлепящи се стени и изравнете.
Печете за 25 минути на 175 градуса, докато блата покафенее. Поръсете с останалия 1 1/2 чаена чаша чедър върху топлия блат, оставете за 15 минути, за да се разтопи от топлината, на стайна температура.
Намалете температурата на фурната до 160 градуса.
Комбинирайте млякото, сметаната, лука и останалите 5 яйца, подправете. Полейте с получената смес блата и поръсете с натрошения бекон.
Поставете тавичката в по-голяма тава, застлана с алуминиево фолио.
Печете за 1 час и 15 минути, докато млечната смес се втвърди, а по краищата покафенее. Оставете да се охлади за 20 минути, след което минете с нож покрай краищата, за да отлепите от формата. Свалете стените на тавичката и сервирайте.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: southernliving.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РИЪР УРЕД ЗА ПОДГРЯВАНЕ НА ШИШЕТА SIMPLY HOT 3310
ПРЕ-НАН 400 г НЕСТЛЕ
СКОТИШ ФАЙН ЛАЙТ КРЕМ ЗА РЪЦЕ И НОКТИ 75 мл
ХИП 3 ОРГАНИЧНО ДЕТСКО МЛЯКО 600 г 2008
НовЕЛФА ФАРМ О`ХЕРБАЛ ШАМПОАН ЗА СУХА И ИЗТОЩЕНА КОСА С ЕКСТРАКТ ОТ ЛЕН 500 мл
НАН - 1 КОМФОРТИС 0+ месеца 800 г НЕСТЛЕ
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Ползи и вреди на прясното краве мляко
- Пълнени пилешки гърди в бекон
- Мляко от тиквени семки – хранителен състав и ползи за здравето
- Вредна ли е лактозата?
- Руладини с бекон на фурна
Коментари към Млечна запеканка с качамак, чедър и бекон