Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Млечна запеканка с качамак, чедър и бекон

Млечна запеканка с качамак, чедър и бекон

Млечна запеканка с качамак, чедър и бекон - изображение

Необходими продукти:

  • 6 тънки резена бекон
  • 2 1/4 чаена чаша прясно мляко
  • 2 супени лъжици масло
  • 1/2 чаена чаша царевичен грис
  • 2 супени лъжици сол
  • 1 чаена лъжица чевен пипер
  • 2 1/2 чаени чаши настърган чедър
  • 6 големи яйца
  • 2 1/2 чаени чаши пълномаслено прясно мляко
  • 1 чаена чаша сметана
  • 1/3 чаена чаша нарязани пера зелен лук

Начин на приготвяне:

Изпържете бекона, отцедете го върху хартия, накълцайте на ситно.

Вземете 2 супени лъжици от мазнината, в която сте пържили бекона и я сипете в касерола. Прибавете маслото, след като се разтопи разбъркайте в сместа царевичния грис, подправете със сол и черен пипер. Разбърквайте от време на време и оставете на котлона за 15 минути, за да се сгъсти и да се получи каша.

Охладете за 10 минути и разбъркайте в сместа 1 чаена чаша сирене чедър. Оставете за още 10 минути, след което прибавете 1 яйце и разбъркайте. Сместа изсипете в тава с отлепящи се стени и изравнете.

Печете за 25 минути на 175 градуса, докато блата покафенее. Поръсете с останалия 1 1/2 чаена чаша чедър върху топлия блат, оставете за 15 минути, за да се разтопи от топлината, на стайна температура.

Намалете температурата на фурната до 160 градуса.

Комбинирайте млякото, сметаната, лука и останалите 5 яйца, подправете. Полейте с получената смес блата и поръсете с натрошения бекон.

Поставете тавичката в по-голяма тава, застлана с алуминиево фолио.

Печете за 1 час и 15 минути, докато млечната смес се втвърди, а по краищата покафенее. Оставете да се охлади за 20 минути, след което минете с нож покрай краищата, за да отлепите от формата. Свалете стените на тавичката и сервирайте.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: southernliving.com

Още по темата:

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимкиЗдравни съветиЛюбопитноНовиниХрани и ястияЛайфстайлХранене при...ТестовеАлт. медицинаИсторияЛеченияДиетиСъставкиВидео