Начало Хранене Рецепти Салати С плодове Салата със спанак, пилешко и карамелизирани орехи

Салата със спанак, пилешко и карамелизирани орехи

Салата със спанак, пилешко и карамелизирани орехи - изображение

Необходими продукти:

За дресинга:

  • 1/3 чаена чаша маслиново масло
  • 1/4 чаена чаша бял винен оцет
  • 2 супени лъжици едрозърнеста горчица
  • 1 супена лъжица прясно изцеден лимонов сок
  • 2 супени лъжици мед
  • сол, черен пипер и чесън на прах

За салатата:

  • 250 грама пилешки гърди
  • 150 грама бейби спанак
  • 200 грама ягоди – нарязани
  • 1 чаена чаша карамелизирани орехи
  • 1 чаена чаша сирене фета
  • 1/3 чаена чаша червен лук – нарязан на тънки полумесеци

Начин на приготвяне:

За начало пригответе дресинга – сложете зехтина, оцета, горчицата, лимоновия сок, меда, подправете със сол, черен пипер и 1/4 лъжица чесън на прах в малко бурканче с капачка.

Разклатете го енергично, докато всички продукти се смесят добре. Съхранявайте в хладилник, докато пристъпите към овкусяване на салатата.

Пилешките гърди намажете със зехтин и подправете на вкус. Загърнете ги в алуминиево фолио и ги печете на 180 градуса за 25 минути. По избор, вместо да печете месото, може да го приготвите на скара или грил тиган. Готовото месо нарежете на хапки.

На дъното на голяма купа сложете спанака, отгоре подредете ягодите, месото, карамелизираните орехи, червения лук и поръсете със сирене фета.

Извадете дресинга от хладилника и го разклатете, след това полейте обилно салатата. Разбъркайте и поднесете.

 

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thespruceeats.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХранене при...Храни и ястияЗдравни съветиЛюбопитноНовиниДиетиСнимкиБотаникаЛайфстайлАнкети