Пикантни глазирани орехови ядки с мед
Необходими продукти:
200 грама орехови ядки (половинки)
1/3 чаена чаша тъмен течен мед
3 супени лъжици соев сос
люспи чили чушка на вкус
индийско орехче на върха на ножа
кардамон по желание
олио за намазване
Начин на приготвяне:
Подберете едри цели и равни орехови половинки.
Смесете меда и соевия сос. Затоплете сместа, но не допускайте да заври.
Сложете люспи чили чушка, малко индийско орехче и кардамон, разбъркайте и тогава изсипете орехите в ароматната течност.
Поставете съда на котлона и изчакайте съдържанието му да кипне. Нека се вари в продължение на 5 минути, като разбърквате.
Застелете дъното на тава с алуминиево фолио, което намажете с олио.
Подредете горещите ядки върху него. Ако предпочитате по-лют вкус, сега е моментът да поръсите с още чили пипер.
Изпечете орехите във фурната, която предварително сте сгорещили до 160 градуса.
Около 7-8 минути са достатъчни.
Задължително наблюдавайте през това време, за да не прегорите.
Щом извадите от фурната, подредете в чиния и може да поднесете.
Получава се прекрасно предястие с интересен вкус.
Добър апетит!
Снимки: povarenok.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЕН - ТИ - ТУС С МЕД И ЛИМОН таблетки за смучене * 20 ЕКОФАРМ
БИОХЕРБА КАПКИ НА ДОКТОР БАХ ЗА КОМУНИКАТИВНОСТ 50 мл
ХЕРБАЛКАН ПАРАБАЛАНС БЕЗ АЛКОХОЛ тинктура 50 мл
АНТИПАРАЗИТ БИЛКОВА СМЕС 200 г
БЕЛ ФАЙН БОЯ ЗА КОСА № 1.0 АБАНОСОВО ЧЕРЕН
ПАРАЗИТОЦИД капки 100 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Орехи - ползи и вреди
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
- Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
- Орехите помагат при проблеми с щитовидната жлеза
- Черен орех
- Карамелизирани орехи (с масло)
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Карамелизирани орехи с канела
- Карамелизирани ядки с кафява захар и канела
Коментари към Пикантни глазирани орехови ядки с мед