Пикантни глазирани орехови ядки с мед

Необходими продукти:
200 грама орехови ядки (половинки)
1/3 чаена чаша тъмен течен мед
3 супени лъжици соев сос
люспи чили чушка на вкус
индийско орехче на върха на ножа
кардамон по желание
олио за намазване
Начин на приготвяне:
Подберете едри цели и равни орехови половинки.
Смесете меда и соевия сос. Затоплете сместа, но не допускайте да заври.
Сложете люспи чили чушка, малко индийско орехче и кардамон, разбъркайте и тогава изсипете орехите в ароматната течност.
Поставете съда на котлона и изчакайте съдържанието му да кипне. Нека се вари в продължение на 5 минути, като разбърквате.
Застелете дъното на тава с алуминиево фолио, което намажете с олио.
Подредете горещите ядки върху него. Ако предпочитате по-лют вкус, сега е моментът да поръсите с още чили пипер.
Изпечете орехите във фурната, която предварително сте сгорещили до 160 градуса.
Около 7-8 минути са достатъчни.
Задължително наблюдавайте през това време, за да не прегорите.
Щом извадите от фурната, подредете в чиния и може да поднесете.
Получава се прекрасно предястие с интересен вкус.
Добър апетит!
Снимки: povarenok.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЦВЕТЕН ЕЛИКСИР НА Д - Р БАХ ПРИ ПЪТУВАНЕ 20 мл.
ИМУНИКСИН тинктура 100 мл.
ХЕРБАЛКАН ПАРАХЕРБ капсули * 90
БЕЛ ФАЙН БОЯ ЗА КОСА № 9.3 МЕДЕН КЕХЛИБАР
БЕЛ ФАЙН БОЯ ЗА КОСА № 4.0 НАТУРАЛНО КАФЯВ
АНТИПАРАЗИТ БИЛКОВА СМЕС 200 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
- Орехи - ползи и вреди
- Черен орех
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
- Листа от орех подобряват храносмилането и заздравяват косата
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Орехите и ореховите листа - истинска панацея
- Карамелизирани орехи
- Орехова халва
- Орех, Обикновен орех
Коментари към Пикантни глазирани орехови ядки с мед