Пикантни глазирани орехови ядки с мед
Необходими продукти:
200 грама орехови ядки (половинки)
1/3 чаена чаша тъмен течен мед
3 супени лъжици соев сос
люспи чили чушка на вкус
индийско орехче на върха на ножа
кардамон по желание
олио за намазване
Начин на приготвяне:
Подберете едри цели и равни орехови половинки.
Смесете меда и соевия сос. Затоплете сместа, но не допускайте да заври.
Сложете люспи чили чушка, малко индийско орехче и кардамон, разбъркайте и тогава изсипете орехите в ароматната течност.
Поставете съда на котлона и изчакайте съдържанието му да кипне. Нека се вари в продължение на 5 минути, като разбърквате.
Застелете дъното на тава с алуминиево фолио, което намажете с олио.
Подредете горещите ядки върху него. Ако предпочитате по-лют вкус, сега е моментът да поръсите с още чили пипер.
Изпечете орехите във фурната, която предварително сте сгорещили до 160 градуса.
Около 7-8 минути са достатъчни.
Задължително наблюдавайте през това време, за да не прегорите.
Щом извадите от фурната, подредете в чиния и може да поднесете.
Получава се прекрасно предястие с интересен вкус.
Добър апетит!
Снимки: povarenok.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БЕЛ ФАЙН БОЯ ЗА КОСА № 6.5 МАХАГОН
АРГАНИА СЛЪНЦЕЗАЩИТЕН КРЕМ СЪС SPF 30 75 мл
ДЖО ЕНД ДЖО КАПКИ НА ДР. БАХ КОМПЛЕКТ ЗА ЖЕНАТА
ЕКСФОЛИРАЩА КЛЕЙ МАСКА ЗА ЛИЦЕ С ВЪГЛЕН И ОРЕХ 10 г EARTH KISS
ЧАЙ ФИЛТЪР ЗА КРАСИВО ТЯЛО * 20 БИЛКОКООП
ТИНКТУРА ОТ ОРЕХ 100 мл ДР. БИОМАСТЕР
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Орехи - ползи и вреди
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
- Черен орех
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
- Орехите помагат при проблеми с щитовидната жлеза
- Орех, Обикновен орех
- Хрупкави овесени крекери с орехи
- Карамелизирани орехи (с масло)
- Морковени сладки с орехи и канела
Коментари към Пикантни глазирани орехови ядки с мед