Саганаки
Необходими продукти:
- 200 грама сирене Кефалотири, нарязано фино
- 1 супена лъжица брашно
- 1 супена лъжица безсолно масло
- резенчета лимон за украса и гарнитура
Начин на приготвяне:
В чиния сложете брашното и оваляйте всяко резенче сирене и от двете страни. Внимателно отстранете излишното количество. В тиган загрейте маслото и запържете до златисто и от двете страни. Подредете в чиния и украсете с резенчета лимон. Гарнирайте със сока им, разрежете и се насладете на вкуса с питие по ваш избор.
Бон Апети и наздраве!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.anediblemosaic.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Как се прави сирене по шопски – класическа рецепта и варианти с наденица и колбас
- Тутманик
- Мус от крема сирене с краставици и копър
- Панирани пилешки хапки с паста Патафри
- Козето сирене – особено полезна храна
- Печено сирене Халуми с билкова коричка
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Рецепти за сирене пане
Коментари към Саганаки