Рулца от пилешки бутчета в патладжани
Необходими продукти:
пилешки бутчета
патладжани
праз - лук
за соса:
сметана
меко сирене
сол - на вкус
черен пипер - на вкус
босилек, мащерка - на вкус
чесън, индийско орехче
1/2 чаша бяло сухо вино
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Обезкостете предварително бутчетата. Нарежете патладжаните на тънки шайби, посолете ги и ги поръсете с черен пипер. Направете смес от сметаната и меко сирене по ваш избор (една идея да си приготвите сами такова: извара, натурално прясно сирене тип Филаделфия, маслини, червен пипер, черен пипер, зелени подправки). Овкусете месото (сол, черен пипер, мащерка). Намажете фолио със зехтин, сложете върху него патладжана, после месото, следва сместа със сирене и накрая босилек. След това завийте всичко това на руло и печете 1 час във фурна на 170 градуса.
Да се заемем със соса:
Нарежете праза и 1 скилидка чесън и ги запържете в олио, подправете със сол и черен пипер. Стрийте индийско орехче и малко мащерка. Налейте половин чаша сухо бяло вино и изчакайте да заври. Добавете сметаната, овкусете с шафран, оставете да кипне и сосът е готов.
Извадете фолиото от фурната, разгънете го, нарежете красиво ястието и сервирайте със соса.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СУОНСЪН ЕКСТРАКТ ОТ ПАТЛАДЖАН капсули 450 мг * 30 SWR051
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Пилешки рулца с плънка от топено сирене и гъби
- Как да замразим патладжан по най-правилния начин, за да го запазим за зимата?
- Оригинални турски рецепти за имамбаялдъ
- Пилешка яхния със спанак и картофи
- Оригинални рецепти за Баба Гануш
- Лесна лазаня с патладжан и рикота
- Ливанска разядка Мутабал
- Домашен пилешки колбас с чесън и желатин
- Печен патладжан с оцет и чесън
Коментари към Рулца от пилешки бутчета в патладжани