Пълнозърнести арменски питки със сирена
Необходими продукти:
300 грама пълнозърнесто брашно
200 грама сирена по ваш избор (различни видове кашкавал, които се разтапят лесно)
100 грама извара
връзка копър, магданоз или друга предпочитана зелена подправка
50 милилитра олио
300 милилитра вода
2-3 щипки сол
Начин на приготвяне:
Налейте водата в подходящ съд и поставете на котлона да заври, добавете няколко щипки сол.
Изварата смесете с настърганите сирена и ситно нарязаните зелени подправки.
Брашното сложете в дълбока купа и наливайки постепенно врящата вода, замесете тесто. Покрийте го с плътна кърпа и оставете да престои така около 30 минути.
След това го разделете на няколко части, всяка от които разточете тънко.
Разпределете плънката върху половината от питките, като оставяте свободно в края (около 1 сантиметър). Покрийте с друга питка и прищипете краищата с мокри пръсти.
Изпечете в тиган с нагорещено олио от двете страни, докато се зачервят.
Добър апетит!
Снимка: vduxovku.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Пица от лаваш с 4 сирена (на тиган)
- Цветни рулца от тортила питки
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Усукана сладка питка с течен шоколад
- Тутманик
Коментари към Пълнозърнести арменски питки със сирена