Пълнено пиле с кайма, сварени яйца, ананас и сирене Чедър
![Пълнено пиле с кайма, сварени яйца, ананас и сирене Чедър - изображение](https://static.framar.bg/thumbs/6/recepies/161223134838pulneno-pile.jpg)
Необходими продукти:
1 цяло пиле с тегло около 1,5-1,7 килограма
3 сварени яйца
3 супени лъжици заквасена сметана с масленост 20%
2 супени лъжици разтопено масло
За маринатата:
120 милилитра сок от ананас
2 супени лъжици соев сос
1 чаена лъжица смлян черен пипер
За плънката:
650 грама кайма смес
200 грама консервиран ананас, нарязан на кубчета
1 глава лук (настържете ситно)
1 едро настърган морков
100 грама настъргано сирене Чедър
2 сурови яйца
2 супени лъжици кетчуп
4 супени лъжици галета
1,5-2 чаени лъжици сол
0,5-2 чаени лъжици смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Подгответе пилето за пълнене, като отстраните всички кости и оставите само месото. Това може да направите лесно с остър малък нож. Започнете от отвора в долната част на пилето, премахнете костите от бутчетата, махнете гръбнака като преди това отделите гърдите. Крилцата не пипайте.
Направете марината, смесвайки ананасовия сок със соевия сос и черния пипер. Потопете в нея пилето и оставете така за 2-3 часа (може и за една нощ).
Подгответе плънката. Към каймата прибавете 200 грама нарязан на малки парчета ананас, настърганите морков, лук и сирене, 2 сурови яйца, галетата и подправките. Омесете добре.
Завържете или зашийте шията и напълнете пилето през долния отвор с половината от готовата смес. Точно по средата подредете трите сварени яйца едно зад друго и тогава сложете останалата кайма. Не забравяйте да напълните и бутчетата.
Зашийте отвора, крачетата кръстосайте и завържете.
Подсушете повърхността на пилето с подходяща тъкан и го сложете в подмазана с олио тава. Намажете обилно с 2 супени лъжици заквасена сметана и поставете във фурната, загрята до 190 градуса. Нека ястието се приготвя около 1,5 часа (до златисто).
30 минути след началото на печенето намажете повърхността с останалата сметана, а 20 минути преди да бъде готово, намажете с разтопено масло.
Ако повърхността започне да прегаря, може да покриете с фолио.
Когато извадите пилето от фурната, оставете да си почине 10-15 минути, тогава разрежете и поднесете.
Добър апетит!
Снимки: gastronom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА ЯХНИЯ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 400 г MT3013
ПРОМОХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г 6510
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г 6803
ХИП ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 125 г 6253
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Това пиле е черно дори в костите, месото и органите си!
- Пилешко филе с плънка от прошуто и сирене крема
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Калцоне с плънка от кайма, моцарела и домати
- Задушено пилешко с лук и моркови (на фурна)
- Пържени пилешки трътки с подправки
- Пълнен праз с кайма (2 варианта)
- Палачинки от цвекло с плънка от рикота
- Пиле със зеленчуци по мексикански (пиле фахитас)
Коментари към Пълнено пиле с кайма, сварени яйца, ананас и сирене Чедър