Пълнено пиле с банани и моцарела
Необходими продукти:
- 1 цяло пиле
- 1-2 банана
- 100-200 грама моцарела (или обикновено сирене)
- сол и черен пипер
- горчица за намазване
Начин на приготвяне:
Измийте и подсушете пилето, разрежете го на две през гърдите. Подправете от всички страни със сол и смлян черен пипер, оставете да престои 20 минути и тогава сложете в тава с разрезите надолу. Отстранете кожата.
Бананите и моцарелата нарежете на кръгчета или ивици, с които напълнете пилето. Повърхността намажете с горчица и покрийте с лист алуминиево фолио.
Печете на 180 градуса. След 40 минути махнете фолиото и допечете пилето още 15-20 минути, като поливате периодично месото със соса, който се отделя.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: hlebopechka.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С ДОМАТИ И ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МЛЯКО 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ПИЛЕ С МАКАРОНИ И ДОМАТЕН СОС 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА СУПА С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Пиле със зеленчуци по мексикански (пиле фахитас)
- Месо на токачка
- Това пиле е черно дори в костите, месото и органите си!
- Пилешки късчета, запечени със сладки картофи и броколи
- Задушено пилешко с лук и моркови (на фурна)
- Пържени пилешки трътки с подправки
- Медено пиле със сусам, броколи и ориз
- Печено пиле в марината от кисело мляко, соев сос и горчица
- Пиле с ориз и грах
Коментари към Пълнено пиле с банани и моцарела