Пръчици моцарела в хрупкава панировка

Необходими продукти:
- 24 пръчици моцарела
- 1 чаена чаша мътеница
- 1 яйце, леко разбито
- щипка лют червен пипер
- 1 чаена чаша брашно
- 3 чаени чаши галета
- олио
Начин на приготвяне:
- Нарежете напречно пръчиците моцарела на 2 или 3 равни части.
- Пригответе три купички за панировката.
- В първата смесете мътеницата, яйцето и лютия червен пипер.
- Във втората изсипете брашното, а в третата - галетата.
- Потопете всяка сиренова пръчица в яйчената смес, след това оваляйте в брашно, отново потопете в яйчената смес и оваляйте в галета.
- Загрейте олио с дълбочина около 5 сантиметра в тиган на средно силен огън.
- Изпържете пръчиците моцарела до златисто кафяв цвят, като внимавате да не прегорите панировката.
- Извадете ги върху кухненска хартия, за да се отцедят от мазнината.
- Поднесете ги топли, гарнирани с любим сос.
Приятен апетит!
Снимки: addapinch.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП ПЮРЕ БИО СПАГЕТИ С ДОМАТИ И МОЦАРЕЛА 220 г
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Тутманик
- Пълнени смокини със сирене, мед и орехи
- Пилешко филе Капрезе
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Хапки с прошуто, пъпеш и сирене
- Царевица на скара с крем от масло, пушено сирене и чесън
- Как се прави краве сирене и какви ползи за здравето има
- Печено сирене Халуми с билкова коричка
- Панирани пилешки хапки с паста Патафри
Коментари към Пръчици моцарела в хрупкава панировка