Плодова салата с пилешко филе и дресинг от мед и коняк
Необходими продукти:
2 парчета пилешко филе
листа зелена салата
1 ябълка
1/4 ананас
1/2 манго
3 супени лъжици зехтин
2 супени лъжици лимонов сок
1 супена лъжица коняк
1 чаена лъжица мед
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Начукайте леко филето от двете страни, натрийте със сол и смлян черен пипер, след което запържете на слаб огън, но не трябва да се образува коричка по повърхността на месото.
Обелете ябълката и я нарежете на едри сламки, ананаса и мангото - на кубчета. Смесете плодовете в подходящ съд, полейте с лимоновия сок и добавете пилешкото филе, което предварително също нарежете на едри парчета.
Заемете се с направата на дресинга. В малка купа смесете меда и коняка. Добавете малко лимонов сок, ако желаете и подправете със сол и смлян черен пипер на вкус. Разбийте с вилица.
Сложете листа зелена салата в чиния, върху тях - плодовете, а най-отгоре - пилешкото. Полейте с дресинга и поръсете с прясно смлян черен пипер.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 100 мл
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 500 мл
МЕЛИСА ЕНД ДЪГ ДЪРВЕН САЛАТЕН КОМПЛЕКТ 19310
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 250 мл
АЛКЕМИЛА КРЕМ ЗА РЪЦЕ С ЖЕНСКО БИЛЕ И АНАНАС 40 мл
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ ГЪМИ ПРЕМИУМ ФОРМУЛА С КОЛАГЕН 300 мг желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Салати с плодове
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Салата айсберг - състав и полезни свойства
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Пилешко филе Капрезе
Коментари към Плодова салата с пилешко филе и дресинг от мед и коняк