Пиле с ананас по хавайски
Необходими продукти:
- 1 килограм пилешки гърди
- 3/4 чаена чаша сос терияки
- 1 консерва с ананас
- 1/3 чаена чаша соев сос
- 1/4 чаена чаша кафява захар
- 1 скилидка чесън, смляна
- 1/4 чаена лъжичка черен пипер
Начин на приготвяне:
- Разполовете и леко изтънете пилешките гърди.
- В дълбока купа смесете соса терияки с 1/2 чаена чаша сок от ананас, соевия сос, кафявата захар, чесъна и черния пипер.
- Разбъркайте добре и подредете пилешкото месо така, че да е напълно покрито от маринатата. Охладете за около 2 часа или за през нощта.
- Запечете пилешките пържоли в грил тиган на средно висока температура за около 6-8 минути от всяка страна. След като са готови, ги увийте в алуминиево фолио и ги оставете настрана.
- Гриловайте и шайбите от ананас за 1-2 минути от всяка страна.
- През това време загрейте маринатата в малка тенджера и гответе близо 5 минути, след като заври. Ако искате сосът да е по-гъст, оставете тенджерата на котлона до получаване на желаната гъстота.
- Сервирайте пилешките пържоли върху канапе от ориз и зеленчуци, гарнирайте с печен ананас и поръсете със соса. По желание можете да добавите и нарязано кашу.
Приятен апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ B-КОМПЛЕКС желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
ПРОМОАЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ таблетки 1 г * 30 NATURE`S WAY
ПРОМОАМИКС МР. ПОПЪРС ФИТНЕС ПРОТЕИНОВИ ПАЛАЧИНКИ 800 гр.
АЛАЙВ ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ желирани таблетки * 75
ПРОМОЛОВАРЕ ЧАЙ АСОРТИ FLOWER 4 ВИДА * 8
НовНЕЙЧЪРС ПЛЮС SOURCE OF LIFE GOLD МУЛТИВИТАМИНИ 236 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Пилешко филе Капрезе
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
Коментари към Пиле с ананас по хавайски