Пилешко филе на грил с ананас

Необходими продукти:
- 6 броя пилешки гърди
- 2 чаени чаши сок от ананас
- 2 супени лъжици сос Уорчестър
- 1/4 чаена чаша соев сос
- 2 супени лъжици кафява захар
- 1 чаена лъжица лют сос по желание
- 6 (или повече) резена ананас
Начин на приготвяне:
Начукайте пилешките гърди между два листа пергаментова хартия, за да се изравнят.
В голяма купа с капак, сложете сока от ананас, соса Уорчестър, соевия сос и кафявата захар. Смесете ги добре, добавете от лютивия сос, ако използвате.
Сложете пилешките гърди в купата и се уверете, че месото е мариновано равномерно. Оставете в хладилник за 1-2 часа.
Сгорещете грил или скара и опечете месото за няколко минути.
Гриловайте парчетата ананас и поднесете с месото.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thespruceeats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ ГЪМИ желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
ГИМБЕР ЕЛИКСИР ОТ ДЖИНДЖИФИЛ SWEET LILLY 700 мл
КУРКУМА + БРОМЕЛАИН капсули * 90 НАТУРАЛ ФАКТОРС
АЛКА ГРИЙНС саше * 30
ЛОВАРЕ ЧАЙ АСОРТИ WINTER FEST TEA 6 ВИДА * 15
ХАЯ ЛАБС СУПЕР ГРИЙНС С АРОМАТ ПУНШ ЧЕРЕШОВА ЛИМОНАДА прах 300 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Бромелаин (Бромелин)
- Засищаща салата с пилешко и дресинг с фъстъчено масло
- Пилешки гърди с фурми
- Пилешки хапки в чеснова панировка
- Пълнени камби с пилешко филе и моцарела
- Пълнени домати с пилешко филе и кашкавал
- Печени рибени рулца с плънка от ананас и орехи
- Пържоли от пиле с гъби и марсала
- Запеканка от пълнени домати с пилешки гърди в сметанов сос
- Картофени хармоники
Коментари към Пилешко филе на грил с ананас