Пилешко филе на грил с ананас

Необходими продукти:
- 6 броя пилешки гърди
- 2 чаени чаши сок от ананас
- 2 супени лъжици сос Уорчестър
- 1/4 чаена чаша соев сос
- 2 супени лъжици кафява захар
- 1 чаена лъжица лют сос по желание
- 6 (или повече) резена ананас
Начин на приготвяне:
Начукайте пилешките гърди между два листа пергаментова хартия, за да се изравнят.
В голяма купа с капак, сложете сока от ананас, соса Уорчестър, соевия сос и кафявата захар. Смесете ги добре, добавете от лютивия сос, ако използвате.
Сложете пилешките гърди в купата и се уверете, че месото е мариновано равномерно. Оставете в хладилник за 1-2 часа.
Сгорещете грил или скара и опечете месото за няколко минути.
Гриловайте парчетата ананас и поднесете с месото.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thespruceeats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ ГЪМИ желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
ПРОМОХЕМБОК саше * 12 ЕКОФАРМ
БРОМЕЛАИН капсули 500 мг * 90 НАТУРАЛ ФАКТОРС
АЛКА ГРИЙНС саше * 30
ЛОВАРЕ ЧАЙ ROYAL DESSERT филтър * 24
ДРЕНАКС ФОРТЕ БРОМЕЛАИН + АНАНАС таблетки * 60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Пилешко филе в млечен сос с лимон и каперси
- Пилешко филе с мед и горчица
- Пълнени пилешки гърди в бекон
- Пилешко филе с кашкавал и майонеза
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
Коментари към Пилешко филе на грил с ананас