Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Пилешко филе на грил с ананас

Пилешко филе на грил с ананас

Пилешко филе на грил с ананас - изображение

Необходими продукти:

  • 6 броя пилешки гърди
  • 2 чаени чаши сок от ананас
  • 2 супени лъжици сос Уорчестър
  • 1/4 чаена чаша соев сос
  • 2 супени лъжици кафява захар
  • 1 чаена лъжица лют сос по желание
  • 6 (или повече) резена ананас

Начин на приготвяне:

Начукайте пилешките гърди между два листа пергаментова хартия, за да се изравнят.

В голяма купа с капак, сложете сока от ананас, соса Уорчестър, соевия сос и кафявата захар. Смесете ги добре, добавете от лютивия сос, ако използвате.

Сложете пилешките гърди в купата и се уверете, че месото е мариновано равномерно. Оставете в хладилник за 1-2 часа.

Сгорещете грил или скара и опечете месото за няколко минути.

Гриловайте парчетата ананас и поднесете с месото.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thespruceeats.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиЛайфстайлСъставкиЛюбопитноДиетиБотаника