Пилешко филе на грил с ананас
Необходими продукти:
- 6 броя пилешки гърди
- 2 чаени чаши сок от ананас
- 2 супени лъжици сос Уорчестър
- 1/4 чаена чаша соев сос
- 2 супени лъжици кафява захар
- 1 чаена лъжица лют сос по желание
- 6 (или повече) резена ананас
Начин на приготвяне:
Начукайте пилешките гърди между два листа пергаментова хартия, за да се изравнят.
В голяма купа с капак, сложете сока от ананас, соса Уорчестър, соевия сос и кафявата захар. Смесете ги добре, добавете от лютивия сос, ако използвате.
Сложете пилешките гърди в купата и се уверете, че месото е мариновано равномерно. Оставете в хладилник за 1-2 часа.
Сгорещете грил или скара и опечете месото за няколко минути.
Гриловайте парчетата ананас и поднесете с месото.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thespruceeats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ФИТО КОЗМЕТИК ФИТО БОМБ ШАМПОАН С АВОКАДО И АЛОЕ 250 мл
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА желирани таблетки * 30
ДЕТОКС ЛИМ таблетки * 60
АЛАЙВ B-КОМПЛЕКС желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
КОКОСОЛИС БИО ОЛИО АНАНАС 110 мл
ПРОМОНАТУРАГЕН ТЕЛЕШКИ КОЛАГЕН С ВКУС АНАНАС флакон 60 мл * 12
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Ананас - ползи за здравето
- Булгур с пилешко и зеленчуци
Коментари към Пилешко филе на грил с ананас