Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Пилешко с чесън и лук в млечен сос с копър

Пилешко с чесън и лук в млечен сос с копър

от 28 дек 2016г.
Пилешко с чесън и лук в млечен сос с копър - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

1 килограм пилешко месо (може да използвате всички части на пилето)
3 глави лук
10 скилидки чесън
150 милилитра прясно мляко
10 супени лъжици заквасена сметана
1 чаена лъжица захар
копър на вкус
бахар, сол и други подправки по ваш избор
олио за пържене

Начин на приготвяне:

Обелете главите лук, нарежете на полукръгчета.

Изпържете го в малко олио и извадете от съда.

Нарежете пилето на порции (в случая са използвани бутчета, чиято кожа е отстранена).

Запържете ги в същата мазнина, в която приготвихте лука. Него прибавете при месото, когато се образува златистокафява коричка по повърхността на последното.

Докато продуктите се пържат, разтворете брашното в прясното мляко и разбийте добре, за да не остават бучки.

Изсипете сместа в съда при пилето, добавете сметаната, захарта, скилидките чесън, сол и подправки на вкус. Налейте и малко вода, за да може сосът почти напълно да покрие месото.

Разбъркайте и оставете ястието да се задушава до готовност под капак (около 30 минути). Бъркайте периодично.

Копъра добавете към края на приготвянето и няколко минути по-късно свалете съда от котлона.

Може да поднесете със сварен ориз.

Вариант е да направите ястието като супа, за целта просто използвайте повече вода и нарежете месото на по-малки парчета.

Добър апетит!

Снимки: povarenok.ru

Още по темата:
  • Многопластова салата с пилешко, яйца и гъби Многопластова салата с пилешко, яйца и гъби
  • Макаронена салата с маслини, пилешко и зеленчуци Макаронена салата с маслини, пилешко и зеленчуци
  • Пилешки хапки в млечна панировка Пилешки хапки в млечна панировка
  • Перфектната марината за пилешко месо Перфектната марината за пилешко месо
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
2.30лв. / 1.18 €

ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г

ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
5.60лв. / 2.86 €

ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г

ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
5.60лв. / 2.86 €

ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г

ХИП ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 125 г
3.20лв. / 1.64 €

ХИП ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 125 г

МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 400 г
88.02лв. / 45.00 €

МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 400 г

МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 240 мл
26.20лв. / 13.40 €

МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 240 мл

Коментари към Пилешко с чесън и лук в млечен сос с копър

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Пилешко с чесън и лук в млечен сос с копър
    www.framar.bg 
    на 04 December 2025 в 13:07
    Коментирайте "Пилешко с чесън и лук в млечен сос с копър"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Основни ястия
  • Ястия от месо
  • Задушено пилешко с лук и моркови (на фурна)
  • Пиле с кока кола
  • Пилешки хапки в млечна панировка
  • Печено пиле със зеленчуци в тенджера
  • Лекува ли пилешката супа простуда и настинка
  • Печено пиле с кестени и лук
  • Пилешко с гарам масала, куркума и доматен сос
  • Макаронена салата с маслини, пилешко и зеленчуци
  • Многопластова салата с пилешко, яйца и гъби
  • Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Невиждана от 10 години грипна епидемия обхвана Северна ИрландияНевиждана от 10 години грипна епидемия обхвана Северна Ирландия

Невиждана от 10 години грипна епидемия обхвана Северна Ирландия

от 04 дек 2025г.Прочети повече
Самотни майки в Китай делят един покрив и отглеждат заедно децата сиСамотни майки в Китай делят един покрив и отглеждат заедно децата си

Самотни майки в Китай делят един покрив и отглеждат заедно децата си

от 03 дек 2025г.Прочети повече
Един на всеки трима руснаци се самолекува, когато е боленЕдин на всеки трима руснаци се самолекува, когато е болен

Един на всеки трима руснаци се самолекува, когато е болен

от 03 дек 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Биомаркерите са ключът към правилното лечение на рака на белия дроб

преди 34 дни, 2 часа и 4 мин.

Гадене и лека болка сред преглед при гинеколог

преди 43 дни, 22 часа и 17 мин.
Всички

АНКЕТА

Засегнати ли сте от заболяването диабет?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

НЕСТИ ДАНТЕ НАТУРАЛЕН САПУН СТРАСТНА РОЗА С АРОМАТ НА ЧЕРВЕНА РОЗА 150 гр.

НАКАЗАТЕЛЕН КОДЕКС XII/2025 НИКОЛАЙ АЛЕКСИЕВ

РЕВАЛИД РЕВИТАЛИЗИРАЩ ШАМПОАН 250 мл

ПРИМЛАЙФ ФЕРОФОЛИК капсули * 30

ПРОКСЕЛ ПОТЕНТ капсули * 60 НАТУРФАРМА

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ЧАЙ ФИЛТЪР ДЕМИР БОЗАН * 90

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 04 дек 2025г. в 09:59:38

ДИМЕКС сироп 125 мл СОФАРМА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 04 дек 2025г. в 09:52:21

A37 Коклюш

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 04 дек 2025г. в 09:51:34

Детска градина "Пролет", с. Бяла река

Коментар на: Христина Боранова от 04 дек 2025г. в 08:49:13

Д-р Милка Салджийска

Коментар на: Златомира Табакова от 04 дек 2025г. в 02:55:42
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival