Пилешко с чесън и лук в млечен сос с копър
![Пилешко с чесън и лук в млечен сос с копър - изображение](https://static.framar.bg/thumbs/6/recepies/pileshko-v-mlechen-sos7.jpg)
Необходими продукти:
1 килограм пилешко месо (може да използвате всички части на пилето)
3 глави лук
10 скилидки чесън
150 милилитра прясно мляко
10 супени лъжици заквасена сметана
1 чаена лъжица захар
копър на вкус
бахар, сол и други подправки по ваш избор
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Обелете главите лук, нарежете на полукръгчета.
Изпържете го в малко олио и извадете от съда.
Нарежете пилето на порции (в случая са използвани бутчета, чиято кожа е отстранена).
Запържете ги в същата мазнина, в която приготвихте лука. Него прибавете при месото, когато се образува златистокафява коричка по повърхността на последното.
Докато продуктите се пържат, разтворете брашното в прясното мляко и разбийте добре, за да не остават бучки.
Изсипете сместа в съда при пилето, добавете сметаната, захарта, скилидките чесън, сол и подправки на вкус. Налейте и малко вода, за да може сосът почти напълно да покрие месото.
Разбъркайте и оставете ястието да се задушава до готовност под капак (около 30 минути). Бъркайте периодично.
Копъра добавете към края на приготвянето и няколко минути по-късно свалете съда от котлона.
Може да поднесете със сварен ориз.
Вариант е да направите ястието като супа, за целта просто използвайте повече вода и нарежете месото на по-малки парчета.
Добър апетит!
Снимки: povarenok.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА ЯХНИЯ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 400 г MT3013
ПРОМОХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г 6510
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г 6803
ХИП ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 125 г 6253
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Това пиле е черно дори в костите, месото и органите си!
- Задушено пилешко с лук и моркови (на фурна)
- Пържени пилешки трътки с подправки
- Пиле със зеленчуци по мексикански (пиле фахитас)
- Месо на токачка
- Перфектната марината за пилешко месо
- Пиле с елда, лук и моркови
- Пилешко с медена глазура с горчица
- Домати с ориз и пиле
Коментари към Пилешко с чесън и лук в млечен сос с копър