Каша от пилешко с ориз

Необходими продукти:
- 1 супена лъжица зехтин
- 1 килограм цели бутчета
- 3 скилидки чесън, смачкани с нож, а 1 накълцана на ситно
- 1 глава лук, нарязан на тънки филийки
- 1 фенел, нарязан на тънки полумесеци (листенцата запазете)
- 1 пръчка канела
- 1 чаена чаша ориз арборио
- 4 стръка мащерка
- 2,5 литра пилешки бульон
- настъргана лимонова кора и сокът на половин лимон
- 1/2 чаена чаша натрошени орехи
Начин на приготвяне:
Затоплете мазнината в тенджера и изпържете месото за около 6 минути от всяка страна, за да стане златисто. Прехвърлете в чиния, намалете температурата на котлона и сложете смачканите скилидки чесън, лука и фенела. Пържете за 15 минути.
Върнете месото в тенджерата, добавете канелата, ориза, мащерката и бульона. Оставете да се вари на ниска температура около 1 час, като разбърквате понякога, докато оризът се развари напълно. Извадете мащерката и пръчката канела.
Обезкостете месото и го накъсвайте, след което го върнете в супата. (Ако има нужда, добавете още бульон или вода) и подправете с лимоновия сок.
Отделения накълцан на ситно чесън, листата от фенел, лимоновата кора комбинирайте в купичка.
Сервирайте супата, като отгоре сложите от ореховата смес и полейте с малко висококачествен зехтин.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delicious.com.au
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С ДОМАТИ И ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 400 г
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ХИП ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 125 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Месни супи
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Това пиле е черно дори в костите, месото и органите си!
- Пържени пилешки трътки с подправки
- Защо кокошките могат да бягат с отрязана глава
- Задушено пилешко с лук и моркови (на фурна)
- Пиле със зеленчуци по мексикански (пиле фахитас)
- Лимоново пиле с масло и чесън
- 12-дневна зимна диета за бърза загуба на килограми
- Медено пиле със сусам, броколи и ориз
- Пилешки късчета, запечени със сладки картофи и броколи
Коментари към Каша от пилешко с ориз