Начало Хранене Рецепти Супи Месни Каша от пилешко с ориз

Каша от пилешко с ориз

Каша от пилешко с ориз - изображение

Необходими продукти:

  • 1 супена лъжица зехтин
  • 1 килограм цели бутчета
  • 3 скилидки чесън, смачкани с нож, а 1 накълцана на ситно
  • 1 глава лук, нарязан на тънки филийки
  • 1 фенел, нарязан на тънки полумесеци (листенцата запазете)
  • 1 пръчка канела
  • 1 чаена чаша ориз арборио
  • 4 стръка мащерка
  • 2,5 литра пилешки бульон
  • настъргана лимонова кора и сокът на половин лимон
  • 1/2 чаена чаша натрошени орехи

Начин на приготвяне:

Затоплете мазнината в тенджера и изпържете месото за около 6 минути от всяка страна, за да стане златисто. Прехвърлете в чиния, намалете температурата на котлона и сложете смачканите скилидки чесън, лука и фенела. Пържете за 15 минути.

Върнете месото в тенджерата, добавете канелата, ориза, мащерката и бульона. Оставете да се вари на ниска температура около 1 час, като разбърквате понякога, докато оризът се развари напълно. Извадете мащерката и пръчката канела.

Обезкостете месото и го накъсвайте, след което го върнете в супата. (Ако има нужда, добавете още бульон или вода) и подправете с лимоновия сок.

Отделения накълцан на ситно чесън, листата от фенел, лимоновата кора комбинирайте в купичка.

Сервирайте супата, като отгоре сложите от ореховата смес и полейте с малко висококачествен зехтин.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delicious.com.au

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛайфстайлЛюбопитноЗдравни съветиХранене при...ДиетиАнкети