Пилешко с пресен грах и чушки
Необходими продукти:
- 1 супена лъжица кокосово масло или канола
- 1/4 чаена чаша зелена къри паста
- 1 1/2 чаена лъжица настърган джинджифилов корен
- 1/2 чаена лъжица настъргана кора от лайм
- 1 средна глава лук, нарязана на полумесеци
- 1 чаена лъжица сол
- 1 червена чушка, нарязана на пръчици
- 1 чаена чаша пилешки бульон (за предпочитане домашен)
- 4 чаени чаши накъсано сготвено пилешко месо (може да използвате остатъците от печено пиле)
- 2 1/2 чаени чаши пресен грах (с шушулки)
- 1 консерва от 400 грама кокосово мляко
- 1/4 чаена чаша листа босилек
- 1 супена лъжица изцеден сок от лайм
- сварен ориз или оризови нудълси за сервиране (по жаление)
Начин на приготвяне:
Загрейте мазнината в тиган и изпържете в нея къри пастата с джинджифила и лимоновата кора. Разбъркайте и след минута сложете лука в тигана, подправете и пържете, докато полумесеците омекнат. Прибавете чушката, разбъркайте и сипете бульона.
След като течността заври, намалете температурата и 3 минути по-късно сложете пилешкото, граха, кокосовото мляко и варете 5 минути.
Накрая прибавете лимоновия сок и босилека.
Сервирайте върху канапе от сварен ориз или нудълс.
Източник:
epicurious.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 125 г 6253
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г 6803
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г 6510
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА ЯХНИЯ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА СУПА С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Задушено пиле с картофи
- Пържени пилешки трътки с подправки
- Задушено пилешко с лук и моркови (на фурна)
- Пилешки късчета, запечени със сладки картофи и броколи
- Месо на токачка
- Това пиле е черно дори в костите, месото и органите си!
- Лекува ли пилешката супа простуда и настинка
- Пиле със зеленчуци по мексикански (пиле фахитас)
- Пържено пиле в бирена панировка
Коментари към Пилешко с пресен грах и чушки