Пилешки крокети с картофи, магданоз и моцарела
Необходими продукти:
- 500 грама пилешко месо
- 300 грама сварени картофи
- половин връзка пресен магданоз
- 100 грама моцарела
- сол, черен пипер на вкус
- 100 грама брашно
- 2 белтъка
- 100 грама галета
Начин на приготвяне:
Сварете пилешкото месо, охладете и го накъсайте ситно. Направете пюре от картофите и го смесете с месото. Подправете с нарязан магданоз, сол, черен пипер и добавете моцарелата.
Разбъркайте до еднородност на продуктите. В други два съда разбъркайте белтъците и смесете брашното с галетата. Направете топчета от сместа, потопете ги в яйцата, а след това в брашнената смес.
Повторете още веднъж и изпържете в сгорещена мазнина на маслена баня. Отцедете, подредете в плато и поднесете. Украсете със стръкчета магданоз и по желание гарнирайте със сос по избор.
Добър апетит!
Източник: tortelina.blogspot.es
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г 6803
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г 6510
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА ЯХНИЯ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА СУПА С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С ДОМАТИ И ОРИЗ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Задушено пиле с картофи
- Пържени пилешки трътки с подправки
- Месо на токачка
- Това пиле е черно дори в костите, месото и органите си!
- Лекува ли пилешката супа простуда и настинка
- Маниока крокети с кренвиршчета
- Задушено пилешко с лук и моркови (на фурна)
- Пилешки късчета, запечени със сладки картофи и броколи
- Пълнено пиле с картофи и гъби
Коментари към Пилешки крокети с картофи, магданоз и моцарела