Начало Хранене Рецепти Предястия Студени Крокети от сварени яйца с шунка и кашкавал

Крокети от сварени яйца с шунка и кашкавал

Крокети от сварени яйца с шунка и кашкавал - изображение

Необходими продукти:

  • 5 яйца
  • 40 грама варена шунка
  • 30 грама сирене гуада/ементал или кашкавал
  • 30 грама брашно + допълнително за панировка
  • 150 милилитра прясно мляко
  • 30 грама масло
  • галета
  • олио
  • сол
  • черен пипер


Начин на приготвяне:

Сварете (твърдо), обелете и нарежете ситно 4 от яйцата.

Разтопете маслото в тиган, прибавете брашното, изпържете го за 2 минути, като разбърквате и налейте постепенно млякото.

Варете соса в продължение на 5 минути, разбърквайки често. След това свалете от котлона и охладете малко.

Нарежете шунката на малки кубчета, сиренето настържете едро.

Смесете яйцата, шунката и сиренето със соса, подправете на вкус и разбъркайте.

С мокри ръце оформете малки топчета от получената маса. Оваляйте ги в брашно, след това потопете в последното яйце (разбито) и завършете панировката с галета.

Изпържете крокетите до златисто в горещо олио. Готовите изваждайте с решетъчна лъжица и ги слагайте върху хартия.

Поднесете горещи.

 

Да ви е вкусно!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияЛайфстайлЛюбопитноНовиниВидеоХранене при...АнкетиДиетиАлт. медицинаСнимки