Крокети от сварени яйца с шунка и кашкавал

Необходими продукти:
- 5 яйца
- 40 грама варена шунка
- 30 грама сирене гуада/ементал или кашкавал
- 30 грама брашно + допълнително за панировка
- 150 милилитра прясно мляко
- 30 грама масло
- галета
- олио
- сол
- черен пипер
Начин на приготвяне:
Сварете (твърдо), обелете и нарежете ситно 4 от яйцата.
Разтопете маслото в тиган, прибавете брашното, изпържете го за 2 минути, като разбърквате и налейте постепенно млякото.
Варете соса в продължение на 5 минути, разбърквайки често. След това свалете от котлона и охладете малко.
Нарежете шунката на малки кубчета, сиренето настържете едро.
Смесете яйцата, шунката и сиренето със соса, подправете на вкус и разбъркайте.
С мокри ръце оформете малки топчета от получената маса. Оваляйте ги в брашно, след това потопете в последното яйце (разбито) и завършете панировката с галета.
Изпържете крокетите до златисто в горещо олио. Готовите изваждайте с решетъчна лъжица и ги слагайте върху хартия.
Поднесете горещи.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- 12 интересни идеи за украса от варени яйца
- Как да сварим яйца (на пара и във вода), без да се спукат
- Предястие от яйца с аншоа и чушки
- Интересни идеи от яйца за декорация на ястия - Първа част
- Панирани пилешки крокети в тесто с топено сирене и царевица
- Сварени яйца с плънка в кашкавалена панировка
- Мишки от яйца с чеснова плънка
- Пикантни яйца
- Как да обелите варените яйца по-лесно
- Здравословна закуска с яйца, сладки картофи и наденица
Коментари към Крокети от сварени яйца с шунка и кашкавал