Мариновани пъдпъдъчи яйца с чесън и аншоа
Необходими продукти:
24 пъдпъдъчи яйца (може и по-малко)
200 - 300 милилитра зехтин
4 скилидки чесън
1 връзка пресен магданоз
50 грама аншоа
2 супени лъжици сладък чили сос
1 люта чушка, почистена от семената
70 грама доматено пюре двоен концентрат
2 супени лъжици винен оцет (или друг)
0,5 чаена лъжица захар
Начин на приготвяне:
Нарежете на ситно магданоза, чесъна, чушката, аншоата. Смесете ги със зехтина, доматеното пюре, захарта, оцета и чили соса. Сварете яйцата, обелете ги и сложете в стъклен буркан (700-грамов). Залейте с получената марината. Ако количеството й не е достатъчно, за да се покрият, долейте със зехтин. Затворете буркана с капак. Готовите яйца е най-добре да се консумират в рамките на седмица.
По същия начин може да си приготвите и кокоши яйца.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Колко време да варим яйцата, за да станат както ги предпочитаме
- Защо са полезни пъдпъдъчите яйца и как да ги приемаме - Първа част
- Защо са полезни пъдпъдъчите яйца и как да ги приемаме - Втора част
- 12 интересни идеи за украса от варени яйца
- Колко време се варят различните видове яйца
- Пъдпъдъче месо
- Как да сварим яйца (на пара и във вода), без да се спукат
- 7-дневна диета с яйца
- Пълнени панирани яйца
- Пълнени пъдпъдъчи яйца с пастет от авокадо, майонеза и сметана
Коментари към Мариновани пъдпъдъчи яйца с чесън и аншоа