Задушени пъдпъдъци с леща
Необходими продукти:
- 200 грама сварена леща
- 500 милилитра пилешки бульон
- 2 пъдпъдъка
- 1 глава лук
- 3 скилидки чесън
- 1/2 червена чушка
- 1/2 зелена чушка
- 4 картофчета
- 1 дафинов лист
- 1 супена лъжица брашно
- 50 милилитра бяло вино
- шафран на върха на ножа
- пресен магданоз
- сол, черен пипер и зехтин на вкус
Начин на приготвяне:
Сгорещете зехтина и запържете нарязан на ситно лук, картофи, скилидките чесън, чушките. Задушете за кратко и добавете бялото вино, лещата и дафиновите листа. Подправете с шафран, сол и черен пипер на вкус.
Смесете пилешкия бульон с брашното, налейте към ястието и оставете да къкри на слаб огън за 15 минути. През това време измийте, подсушете и запържете пъдпъдъците. Охладете и ги напълнете с част от плънката.
Останалата част от сместа сипете йенски съд с капак, сложете птиците и захлупете. Загрейте фурната на 200 градуса и задушете до готовност. Поднесете ястието топло, гарнирано с нарязан ситно магданоз.
Добър апетит!
Източник: elrecetariodemari.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Какви са ползите и вредите от консумацията на леща
- Защо са полезни пъдпъдъчите яйца и как да ги приемаме - Първа част
- Как да сварим правилно лещата
- Защо са полезни пъдпъдъчите яйца и как да ги приемаме - Втора част
- Как да отслабнем с леща (примерно меню)
- Пъдпъдъче месо
- Леща
- Яхния от сладки картофи и червена леща
- Пикантна яхния от леща и нахут
- Запеканка от червена леща с яйца и сусам
Коментари към Задушени пъдпъдъци с леща