Пълнени пъдпъдъчи яйца с пастет от авокадо, майонеза и сметана
Необходими продукти:
- 18 пъдпъдъчи яйца
- 1/2 авокадо
- 1 супена лъжица майонеза
- 1 чаена лъжица заквасена сметана
- 1 чаена лъжица горчица
- 1 чаена лъжица лимонов сок
- сол на вкус
- смлян червен пипер и зелен лук за украса
Начин на приготвяне:
Варете яйцата 10 минути след кипване на водата. След това ги сложете в студена, за да се охладят напълно. Това ще помогне и да ги обелите по-лесно. Когато отстраните черупките, разрежете яйцата на две.
Извадете жълтъците в купа, към тях прибавете месестата част на авокадото, майонезата, сметаната, горчицата, подсолете и налейте лимоновия сок.
Намачкайте продуктите с вилица, докато сместа стане еднородна (може да използвате блендер или пасатор).
След това с нея напълнете белтъците, като за целта ще ви помогне сладкарски шприц или просто обикновен пробит найлонов плик.
Готовото предястие поръсете със смлян червен пипер и декорирайте с наситнен зелен лук.
Да ви е вкусно!
За Радостина Райчева
Източник: allwomens.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СНИЗТОП таблетки * 30 НАТУРФАРМА
ЯМАМОТО НУТРИШЪН АБАУТ БРЕКФАСТ 600 г
ПРЕГНАКО ПРОТЕИН ЗА СЛЕД РАЖДАНЕ С КАКАО И ВКУС НА ШОКОЛАД С ЛЕШНИК 300 г
ЯМАМОТО НУТРИШЪН СТРОНГ МАСС 2.4 кг
Безплатна доставка за България!ЕВТЕРПА ЯЙЧЕН ШАМПОАН 250 мл
ОЛ НУТРИШЪН ЯЙЧЕН БЯЛ ПРОТЕИН 510 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Щраусово яйце – характеристики и състав
- Защо са полезни пъдпъдъчите яйца и как да ги приемаме - Първа част
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Яйце на фазан
- Как да консумираме яйца, без да повишим нивата на холестерола
- Яйце на токачка
- Защо са полезни пъдпъдъчите яйца и как да ги приемаме - Втора част
- Здравни ползи и приложение на черупката на кокошето яйце
- Гълъбово яйце
- Патешко яйце
Коментари към Пълнени пъдпъдъчи яйца с пастет от авокадо, майонеза и сметана