Начало Хранене Рецепти Салати С месо Салата Цезар с домати, пъдпъдъчи яйца и пармезан

Салата Цезар с домати, пъдпъдъчи яйца и пармезан

Салата Цезар с домати, пъдпъдъчи яйца и пармезан - изображение

Необходими продукти:

  • 2 парчета пилешко филе
  • 9 пъдпъдъчи яйца
  • 160 грама салата айсберг
  • 2 домата
  • 3-4 филии хляб (бял)
  • 2/3 чаена чаша пармезан
  • майонеза, зехтин, сол и подправки за пиле

 

Начин на приготвяне:

Нарежете хляба на малки кубчета (със страна около сантиметър), изсипете ги върху лист пергамент в тава, напръскайте със зехтин, разбъркайте и изпечете във фурната, докато се зачервят и станат хрупкави (при 180 градуса). Разбърквайте периодично, за да се изпекат равномерно. Щом бъдат готови, веднага извадете, защото само за минута може да прегорят.

Филето измийте и поръсете обилно с подправки за пиле. Оставете за около час, за да се овкуси, след което изпечете от двете страни до зачервяване в тиган или използвайте скара.
Внимавайте да не стане прекалено сухо.

Пъдпъдъчите яйца сварете твърдо, залейте със студена вода, за да се охладят по-бързо, обелете тогава и разрежете на две.

Салатата оформете в такава последователност:

  • първи ред - листа салата айсберг, може да ги накъсате и подправите на вкус;
  • втори ред - домати, нарязани на малки парчета, късчета пилешко;
  • трети ред - половинките пъдпъдъчи яйца и хрупкавите крутони;
  • четвърти ред - настъргания ситно пармезан.

Готови сте да поднесете апетитното предястие.

Да ви е вкусно!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: eat.by

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХранене при...Храни и ястияЗдравни съветиЛюбопитноЛайфстайлАнкетиНовиниДиетиАлтернативна медицинаСнимки