Салата Цезар с домати, пъдпъдъчи яйца и пармезан
Необходими продукти:
- 2 парчета пилешко филе
- 9 пъдпъдъчи яйца
- 160 грама салата айсберг
- 2 домата
- 3-4 филии хляб (бял)
- 2/3 чаена чаша пармезан
- майонеза, зехтин, сол и подправки за пиле
Начин на приготвяне:
Нарежете хляба на малки кубчета (със страна около сантиметър), изсипете ги върху лист пергамент в тава, напръскайте със зехтин, разбъркайте и изпечете във фурната, докато се зачервят и станат хрупкави (при 180 градуса). Разбърквайте периодично, за да се изпекат равномерно. Щом бъдат готови, веднага извадете, защото само за минута може да прегорят.
Филето измийте и поръсете обилно с подправки за пиле. Оставете за около час, за да се овкуси, след което изпечете от двете страни до зачервяване в тиган или използвайте скара.
Внимавайте да не стане прекалено сухо.
Пъдпъдъчите яйца сварете твърдо, залейте със студена вода, за да се охладят по-бързо, обелете тогава и разрежете на две.
Салатата оформете в такава последователност:
- първи ред - листа салата айсберг, може да ги накъсате и подправите на вкус;
- втори ред - домати, нарязани на малки парчета, късчета пилешко;
- трети ред - половинките пъдпъдъчи яйца и хрупкавите крутони;
- четвърти ред - настъргания ситно пармезан.
Готови сте да поднесете апетитното предястие.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: eat.by
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СНИЗТОП дъвчащи таблетки * 30 НАТУРФАРМА
АМИКС НАЙТ ПРО ЕЛИТ 2.300 кг
Безплатна доставка за България!ПЮР НУТРИШЪН ПАСТЬОРИЗИРАН ЯЙЧЕН БЕЛТЪК 1000 мл
МАЙПРОТЕИН ПРОТЕИНОВИ ПАЛАЧИНКИ 1 кг
ЯМАМОТО НУТРИШЪН АБАУТ БРЕКФАСТ 600 г
МАЙПРОТЕИН ПРОТЕИНОВИ ПАЛАЧИНКИ 500 гр.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- С месо
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Защо са полезни пъдпъдъчите яйца и как да ги приемаме - Първа част
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Щраусово яйце – характеристики и състав
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Защо са полезни пъдпъдъчите яйца и как да ги приемаме - Втора част
Коментари към Салата Цезар с домати, пъдпъдъчи яйца и пармезан