Кюфтенца с цели пъдпъдъчи яйца
Необходими продукти:
- 16 пъдпъдъчи яйца
- 500 грама кайма /смес от телешко и свинско месо/
- 1 глава лук, нарязана
- 50 грама галета
- 50 грама брашно
- 1 чаена лъжичка чубрица
- 1 яйчен белтък /кокоши/, леко разбит
- сол и черен пипер на вкус
- олио за пържене
Начин на приготвяне:
- В голяма купа омесете каймата с нарязания лук и чубрицата. Подправете със сол и черен пипер на вкус.
- Сварете пъдпъдъчите яйца във вода и оцет за не повече от 2 минути. Внимателно ги залейте със студена вода, за да се охладят, след което ги обелете.
- Загребете с лъжица от каймата и оформете кръг с диаметър, достатъчен да обгърне едно яйце.
- Увийте пъдпъдъчето яйце и леко оваляйте кюфтето в длани, за да го дооформите. Повторете с останалите яйца.
- Поставете брашното, галетата и разбития яйчен белтък в три отделни купички.
- Потопете всяко кюфте в брашно, яйце и оваляйте в галета.
- Изпържете ги в тиган на средно силен огън до равномерен златисто кафяв цвят.
- Извадете ги с помощта на решетъчна лъжица и ги прехвърлете върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
- Поднесете кюфтенцата топли.
Приятен апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СНИЗТОП дъвчащи таблетки * 30 НАТУРФАРМА
ЯМАМОТО НУТРИШЪН СТРОНГ МАСС 2.4 кг
Безплатна доставка за България!СУИДИШ СУПЛЕМЕНТС НЕЙЛ БЮТИ капсули * 90
АМИКС ЯЙЧЕНИ АМИНОКИСЕЛИНИ 6000 таблетки * 120
ПРЕГНАКО ПРОТЕИН ЗА СЛЕД РАЖДАНЕ С КАКАО И ВКУС НА ШОКОЛАД С ЛЕШНИК 300 г
ГРЕВИЯ NEM - НАТУРАЛНА МЕМБРАНА ОТ ЯЙЧЕНИ ЧЕРУПКИ капсули * 60
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Защо са полезни пъдпъдъчите яйца и как да ги приемаме - Първа част
- Щраусово яйце – характеристики и състав
- Защо са полезни пъдпъдъчите яйца и как да ги приемаме - Втора част
- Пъдпъдъче месо
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Здравни ползи и приложение на черупката на кокошето яйце
- Яйце на токачка
- Какви ястия можем да приготвим с яйца
- Как да разберем пресни ли са яйцата
- Яйчен прах – ползи за здравето от белтъка и жълтъка на прах
Коментари към Кюфтенца с цели пъдпъдъчи яйца