Пъдпъдъчи яйца с пилешко в хрупкава панировка
Необходими продукти:
- 12 пъдпъдъчи яйца
- 280 грама наситнено пилешко месо
- 1 супена лъжица накълцан магданоз
- 1 супена лъжица накълцани пера зелен лук
- 1 чаена лъжица горчица
За панировката:
- брашно
- 1 кокоше яйце
- галета
- олио за пържене
- подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Сложете пъдпъдъчите яйца в тенджера и ги залейте с вода, която трябва да ги покрива напълно. Нека се варят в продължение на 4 минути, след което залейте със студена вода, за да се охладят. Щом това стане, отстранете черупките и сложете обелените яйца в чиния.
Смесете наситненото месо с магданоза, зеления лук и горчицата. Подправете на вкус и разделете получената комбинация на 12 равни части, като всяка от тях трябва да бъде достатъчна за "обличането" на едно яйце.
Първо оваляйте леко всяко яйце в брашно, след което го покрийте от всички страни с пилешката смес (за да не се лепи по ръцете ви, може да я посипете с малко брашно).
Потопете така приготвените пъдпъдъчи яйца в разбитото кокоше, оваляйте в галета и изпържете в силно нагорещено олио.
Щом се образува златиста коричка по повърхността, извадете яйцата върху хартия (тя ще поеме излишната мазнина).
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източници: retsepty.online.ua
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СНИЗТОП дъвчащи таблетки * 30 НАТУРФАРМА
ЕВТЕРПА ЯЙЧЕН ШАМПОАН 250 мл
БИГДЖИГС КОМПЛЕКТ ЦВЕТНИ ЯЙЦА ОТ ТЕБЕШИР 32015
ПРЕГНАКО ПРОТЕИН ЗА СЛЕД РАЖДАНЕ С ВКУС НА ВАНИЛИЯ БРЮЛЕ 300 гр.
СПОНСЕР ПАУЪР МУЛТИ ПРОТЕИН 850 гр.
Безплатна доставка за България!КРИКС капсули * 30
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Защо са полезни пъдпъдъчите яйца и как да ги приемаме - Първа част
- Щраусово яйце – характеристики и състав
- Защо са полезни пъдпъдъчите яйца и как да ги приемаме - Втора част
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Пъдпъдъче месо
- Здравни ползи и приложение на черупката на кокошето яйце
- Яйце на токачка
- Какви ястия можем да приготвим с яйца
- Как да разберем пресни ли са яйцата
- Яйчен прах – ползи за здравето от белтъка и жълтъка на прах
Коментари към Пъдпъдъчи яйца с пилешко в хрупкава панировка