Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Пъдпъдъчи яйца с пилешко в хрупкава панировка

Пъдпъдъчи яйца с пилешко в хрупкава панировка

Пъдпъдъчи яйца с пилешко в хрупкава панировка - изображение

Необходими продукти:

  • 12 пъдпъдъчи яйца
  • 280 грама наситнено пилешко месо
  • 1 супена лъжица накълцан магданоз
  • 1 супена лъжица накълцани пера зелен лук
  • 1 чаена лъжица горчица

За панировката:

  • брашно
  • 1 кокоше яйце
  • галета

 

  • олио за пържене
  • подправки на вкус

 

Начин на приготвяне:

Сложете пъдпъдъчите яйца в тенджера и ги залейте с вода, която трябва да ги покрива напълно. Нека се варят в продължение на 4 минути, след което залейте със студена вода, за да се охладят. Щом това стане, отстранете черупките и сложете обелените яйца в чиния.

Смесете наситненото месо с магданоза, зеления лук и горчицата. Подправете на вкус и разделете получената комбинация на 12 равни части, като всяка от тях трябва да бъде достатъчна за "обличането" на едно яйце.

Първо оваляйте леко всяко яйце в брашно, след което го покрийте от всички страни с пилешката смес (за да не се лепи по ръцете ви, може да я посипете с малко брашно).

Потопете така приготвените пъдпъдъчи яйца в разбитото кокоше, оваляйте в галета и изпържете в силно нагорещено олио.

Щом се образува златиста коричка по повърхността, извадете яйцата върху хартия (тя ще поеме излишната мазнина).

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източници: retsepty.online.ua

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияХранене при...Храни и ястияЗдравни съветиРецептиЛюбопитноЛайфстайлНовиниАнкетиВидеоДиетиСнимкиАлт. медицина