Пълнени яйца с майонеза и маслини
Необходими продукти:
3 яйца
1 маринована люта чушка
10 маслини без костилки
1 супена лъжица майонеза
смлян лют пипер на вкус (чили)
сол на вкус

Начин на приготвяне:
Сложете яйцата в съд със студена вода и поставете на котлона. Нека се варят в продължение на 6-7 минути.

През това време нарежете на ситно чушката.

Маслините също.

Охладете готовите яйца и обелете. Разрежете ги надлъжно на две части и извадете жълтъците в подходяща купа.
Към последните прибавете нарязаните чушка и маслини, лъжица майонеза и щипка лют пипер (чили).

С помощта на вилица намачкайте жълтъците и разбъркайте съдържанието на купата до получаването на еднородна смес. Ако е необходимо, подсолете.
С готовата вкусна комбинация напълнете белтъците и украсете с кръгчета маслини.

Предястието е готово.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Колко време се варят различните видове яйца
- Колко време да варим яйцата, за да станат както ги предпочитаме
- Опитайте трик за белене на яйце с чаша
- Мариновани пъдпъдъчи яйца с чесън и аншоа
- 12 интересни идеи за украса от варени яйца
- Как да сварим яйца (на пара и във вода), без да се спукат
- Пълнени яйца с авокадо
- Пълнени панирани яйца
- Две яйца на закуска помагат за отслабването
- Как да придадете на сварените яйца форми на сърца
Коментари към Пълнени яйца с майонеза и маслини