Пълнени яйца с майонеза и маслини
Необходими продукти:
3 яйца
1 маринована люта чушка
10 маслини без костилки
1 супена лъжица майонеза
смлян лют пипер на вкус (чили)
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Сложете яйцата в съд със студена вода и поставете на котлона. Нека се варят в продължение на 6-7 минути.
През това време нарежете на ситно чушката.
Маслините също.
Охладете готовите яйца и обелете. Разрежете ги надлъжно на две части и извадете жълтъците в подходяща купа.
Към последните прибавете нарязаните чушка и маслини, лъжица майонеза и щипка лют пипер (чили).
С помощта на вилица намачкайте жълтъците и разбъркайте съдържанието на купата до получаването на еднородна смес. Ако е необходимо, подсолете.
С готовата вкусна комбинация напълнете белтъците и украсете с кръгчета маслини.
Предястието е готово.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Колко време се варят различните видове яйца
- Колко време да варим яйцата, за да станат както ги предпочитаме
- 12 интересни идеи за украса от варени яйца
- Как да сварим яйца (на пара и във вода), без да се спукат
- Великденски пиленца от яйца
- Интересни идеи от яйца за декорация на ястия - Първа част
- Как да обелите варените яйца по-лесно
- 7-дневна диета с яйца
- Пълнени пиленца от яйца за Великден
- Яйчена диета
Коментари към Пълнени яйца с майонеза и маслини