Пълнени пикантни яйца
Необходими продукти:
- 1/2 чаена лъжица синапени семена
- 1/2 чаена лъжичка сушен розмарин
- 1/4 чаена лъжичка черен пипер на зърна
- 1/4 чаена лъжичка червен пипер
- 1/8 чаена лъжичка джинджифил на прах
- 6 яйца
- 1/4 чаена чаша майонеза
- 1 супена лъжица маслини каламата, наситнени
- 1/4 чаена лъжичка кошер сол
Начин на приготвяне:
Смелете фино синапените семена, розмарина и черния пипер и ги смесете в малка купичка с червения пипер и джинджифила.
Измийте яйца и ги сложете в тенджера със студена вода. След като заврат, засечете 5-7 минути и ги свалете от котлона. Охладете под течаща студена вода, отцедете, обелете и нарежете яйцата на половинки. Отделете жълтъците и ги намачкайте в купа заедно с подправките до кремообразна консистенция. Напълнете яйчените белтъци със сместа, овкусете с микса подправки и сервирайте.
Приятен апетит!
Източник:
www.eatingwell.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Колко време да варим яйцата, за да станат както ги предпочитаме
- Колко време се варят различните видове яйца
- 12 интересни идеи за украса от варени яйца
- Как да сварим яйца (на пара и във вода), без да се спукат
- 7-дневна диета с яйца
- Пълнени панирани яйца
- Мариновани пъдпъдъчи яйца с чесън и аншоа
- Гъбки от шунка, кашкавал, яйца и домати
- Мишки от яйца с чеснова плънка
- Мариновани яйца в соев сос
Коментари към Пълнени пикантни яйца