Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Яйца в доматен сос с кашкавал и сметана

Яйца в доматен сос с кашкавал и сметана

Яйца в доматен сос с кашкавал и сметана - изображение

Необходими продукти:

  • 8 големи кокоши яйца (може да замените с патешки)
  • 1 неголяма глава кромид
  • 500 грама консервирани домати (нарязани)
  • 3 супени лъжици готварска сметана с 10% масленост
  • 150 грама кашкавал (може да изберете с пикантен вкус)
  • 1 зелена сладка чушка
  • 1 супена лъжица масло
  • сол, магданоз, черен пипер

 

Начин на приготвяне:

Сварете яйцата твърдо, охладете под студена течаща вода, обелете ги и разрежете на две. Извадете жълтъците, намачкайте ги с вилица.

Настържете кашкавала, смесете половината от него с жълтъците и налейте сметаната. Сложете по щипка черен пипер, готварска сол и разбъркайте.

Напълнете белтъците с тази смес и ги подредете в тава.

Кромида и чушката нарежете на дребни кубчета, които запържете в една супена лъжица олио за около 3 минути на среден огън. Прибавете нарязаните домати заедно със сока от консервата и оставете сместа да къкри, докато обемът й остане 2/3 от първоначалния.

С този сос залейте яйцата, поръсете ги с останалия кашкавал и запечете във фурната за 15 минути.

Поръсете готовото ястие с накълцан магданоз и поднесете с ориз.

Да ви е вкусно!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияХрани и ястияРецептиЗдравни съветиЛайфстайлЛюбопитноВидеоНовиниХранене при...АнкетиДиетиСнимкиАлтернативна медицина