Яйца в доматен сос с кашкавал и сметана
Необходими продукти:
- 8 големи кокоши яйца (може да замените с патешки)
- 1 неголяма глава кромид
- 500 грама консервирани домати (нарязани)
- 3 супени лъжици готварска сметана с 10% масленост
- 150 грама кашкавал (може да изберете с пикантен вкус)
- 1 зелена сладка чушка
- 1 супена лъжица масло
- сол, магданоз, черен пипер
Начин на приготвяне:
Сварете яйцата твърдо, охладете под студена течаща вода, обелете ги и разрежете на две. Извадете жълтъците, намачкайте ги с вилица.
Настържете кашкавала, смесете половината от него с жълтъците и налейте сметаната. Сложете по щипка черен пипер, готварска сол и разбъркайте.
Напълнете белтъците с тази смес и ги подредете в тава.
Кромида и чушката нарежете на дребни кубчета, които запържете в една супена лъжица олио за около 3 минути на среден огън. Прибавете нарязаните домати заедно със сока от консервата и оставете сместа да къкри, докато обемът й остане 2/3 от първоначалния.
С този сос залейте яйцата, поръсете ги с останалия кашкавал и запечете във фурната за 15 минути.
Поръсете готовото ястие с накълцан магданоз и поднесете с ориз.
Да ви е вкусно!
gastronom.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Колко време да варим яйцата, за да станат както ги предпочитаме
- 12 интересни идеи за украса от варени яйца
- Колко време се варят различните видове яйца
- Как да сварим яйца (на пара и във вода), без да се спукат
- 7-дневна диета с яйца
- Пълнени панирани яйца
- Мариновани яйца в соев сос
- Яйчена диета
- Мариновани пъдпъдъчи яйца с чесън и аншоа
- Пълнени сварени яйца с шунка, кашкавал и майонеза
Коментари към Яйца в доматен сос с кашкавал и сметана