Картофени крокети с топено сирене и кашкавал
Необходими продукти:
700 гр картофи
2 яйца + 2 жълтъка
300 гр топено сирене
2 ч. л. настърган кашкавал
1 ч. ч. галета
2 с. л. пшенично брашно
500 мл олио
индийско орехче
сол
Начин на приготвяне:
Сварете картофите и ги намачкайте, докато са още горещи. Прибавете към тях два жълтъка, индийското орехче, настъргания кашкавал, брашното, сол и разбъркайте. Оформете малки топки. Във всяка от тях направете малка вдлъбнатина, в която сложете по парченце топено сирене и след това затворете. Оваляйте крокетите първо в разбитите яйца, после в галетата и изпържете в нагорещеното олио до образуването на хрупкава коричка.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ КАРТОФИ СЪС СПАНАК И ИЗВАРА 190 г
СТИКС КРЕМ-БАЛСАМ ЗА РЪЦЕ СЪС СОК ОТ ИЗЦЕДЕНИ КАРТОФИ 70 мл
НовСТИКС КРЕМ - БАЛСАМ ЗА РЪЦЕ СЪС СОК ОТ КАРТОФИ 30 мл.
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
ХИП ПЮРЕ КАРТОФИ СЪС ЗЕЛЕН БОБ И ЗАЕШКО 220 г 6853
КАРТОФЕНО НИШЕСТЕ 200 г ЗДРАВНИЦА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Сладък картоф
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
- Как да си захванем роза с помощта на суров картоф?
- Картоф
Коментари към Картофени крокети с топено сирене и кашкавал