Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Макаронени изделия Макаронени крокети с гъби и кашкавалена панировка

Макаронени крокети с гъби и кашкавалена панировка

Макаронени крокети с гъби и кашкавалена панировка - изображение

Необходими продукти:

  • 300 грама макарони
  • 300 грама гъби (най-добре пресни, но може да използвате също замразени или сухи)
  • 200 грама кашкавал (немного твърд вид)
  • 6 супени лъжици течна сметана с 35% масленост (може да замените със заквасена)
  • 1/2 чаена чаша бульон (пилешки, зеленчуков, месен)
  • 2 яйца
  • 2 супени лъжици галета
  • 1 супена лъжица масло
  • олио за пържене

 

Начин на приготвяне:

Сварете макароните според указанията върху опаковката, отцедете водата. Настържете кашкавала.

Нарежете гъбите, изпържете ги за 7-8 минути в 1 супена лъжица олио (разбърквайте).

Смесете яйцето със сметаната, добавете гъбите и половината от настъргания кашкавал.

Залейте сварените макарони с бульона, сложете 50 грама кашкавал и добавете яйчено-сметановата комбинация. Разбъркайте и разпределете равномерно в правоъгълна тава, която покрийте със стреч фолио, поставете някаква тежест и приберете в хладилника за 3 часа.

Когато извадите макароните от хладилника, нарежете ги на парчета и потопете в разбитите яйца. Смесете галетата с останалия кашкавал и в тази панировка оваляйте крокетите.

Изпържете ги в силно нагорещено олио, докато придобият златисто покритие (по около пет минути от всяка страна).

Изваждайте готовите върху хартия, тя ще поеме излишното олио, което крокетите са поели по време на термичната обработка.

Поднесете ги с боровинков сос или със зеленчуци.

 

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноДиети