Макаронени крокети с гъби и кашкавалена панировка
Необходими продукти:
- 300 грама макарони
- 300 грама гъби (най-добре пресни, но може да използвате също замразени или сухи)
- 200 грама кашкавал (немного твърд вид)
- 6 супени лъжици течна сметана с 35% масленост (може да замените със заквасена)
- 1/2 чаена чаша бульон (пилешки, зеленчуков, месен)
- 2 яйца
- 2 супени лъжици галета
- 1 супена лъжица масло
- олио за пържене
Начин на приготвяне:
Сварете макароните според указанията върху опаковката, отцедете водата. Настържете кашкавала.
Нарежете гъбите, изпържете ги за 7-8 минути в 1 супена лъжица олио (разбърквайте).
Смесете яйцето със сметаната, добавете гъбите и половината от настъргания кашкавал.
Залейте сварените макарони с бульона, сложете 50 грама кашкавал и добавете яйчено-сметановата комбинация. Разбъркайте и разпределете равномерно в правоъгълна тава, която покрийте със стреч фолио, поставете някаква тежест и приберете в хладилника за 3 часа.
Когато извадите макароните от хладилника, нарежете ги на парчета и потопете в разбитите яйца. Смесете галетата с останалия кашкавал и в тази панировка оваляйте крокетите.
Изпържете ги в силно нагорещено олио, докато придобият златисто покритие (по около пет минути от всяка страна).
Изваждайте готовите върху хартия, тя ще поеме излишното олио, което крокетите са поели по време на термичната обработка.
Поднесете ги с боровинков сос или със зеленчуци.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г 6550
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г 6803
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНА ПАСТА
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г 6403
ЛАЙКА РЪЧНА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА СЪС СМЕНЯЕМИ ПРИСТАВКИ PM2000
Безплатна доставка за България!ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г 6540
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
- Топ 10 на най-популярните видове паста в света
- Макароните са полезни и предразполагат към здравословно хранене
- Запеканка от макарони с пилешко месо и сос бешамел
- Паста орзо със зеленчуци
- Маниока крокети с кренвиршчета
- Макарони със сирене чедър, масло и прясно мляко
- Сметанов сос Алфредо с пармезан и масло за паста
Коментари към Макаронени крокети с гъби и кашкавалена панировка