Макаронени крокети с гъби и кашкавалена панировка

Необходими продукти:
- 300 грама макарони
- 300 грама гъби (най-добре пресни, но може да използвате също замразени или сухи)
- 200 грама кашкавал (немного твърд вид)
- 6 супени лъжици течна сметана с 35% масленост (може да замените със заквасена)
- 1/2 чаена чаша бульон (пилешки, зеленчуков, месен)
- 2 яйца
- 2 супени лъжици галета
- 1 супена лъжица масло
- олио за пържене
Начин на приготвяне:
Сварете макароните според указанията върху опаковката, отцедете водата. Настържете кашкавала.
Нарежете гъбите, изпържете ги за 7-8 минути в 1 супена лъжица олио (разбърквайте).
Смесете яйцето със сметаната, добавете гъбите и половината от настъргания кашкавал.
Залейте сварените макарони с бульона, сложете 50 грама кашкавал и добавете яйчено-сметановата комбинация. Разбъркайте и разпределете равномерно в правоъгълна тава, която покрийте със стреч фолио, поставете някаква тежест и приберете в хладилника за 3 часа.
Когато извадите макароните от хладилника, нарежете ги на парчета и потопете в разбитите яйца. Смесете галетата с останалия кашкавал и в тази панировка оваляйте крокетите.
Изпържете ги в силно нагорещено олио, докато придобият златисто покритие (по около пет минути от всяка страна).
Изваждайте готовите върху хартия, тя ще поеме излишното олио, което крокетите са поели по време на термичната обработка.
Поднесете ги с боровинков сос или със зеленчуци.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАЙКА РЪЧНА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА СЪС СМЕНЯЕМИ ПРИСТАВКИ модел PM2000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА РАВИОЛИ APM007 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM2000
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНА ПАСТА
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Двуседмична диета с паста
- Салата в паста Конкильони
- Макарони със сварени яйца, колбас и майонеза, запечени с кашкавал
- Панирани пилешки крокети в тесто с топено сирене и царевица
- Супа "Лазаня" с чесън и пармезан
- Крокети от сварени яйца с шунка и кашкавал
- Фусили с два вида сирена и мариновани домати
- Паста Ала грича със сланина
- Паста конкильони с рикота и доматен сос
- Паста пене с пилешки кюфтета
Коментари към Макаронени крокети с гъби и кашкавалена панировка