Кашкавалени крокети с копър
Необходими продукти:
300 грама бял хляб без кората
1 чаена чаша прясно мляко
2 яйца
100 грама кашкавал
пресен копър на вкус
1-2 щипки канела
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете хляба на кубчета, сложете в купа и залейте с прясното мляко. Оставете така за 15 минути, след това намачкайте с вилица и чукнете едното яйце.
Прибавете едро настъргания кашкавал, сол и канела на вкус, разбъркайте старателно.
От получената маса оформете топчета. Потопете ги в разбитото второ яйце, към което сте добавили ситно нарязан копър.
Изпържете крокетите в голяма количество силно нагорещено олио до златисто. Готовите изваждайте върху хартия, за да се поеме излишната мазнина.
Добър апетит!
Снимка: russianfood.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Парти хапки от хляб, шунка, кашкавал и маслини
- Тостери от лаваш с кашкавал
- Хапки от крема сирене и кашкавал със сушени домати и орехи
- Хапки от свинско месо (Чичарон)
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
- Панирани кашкавалени хапки на фурна
- Кашкавален сос Бешамел
- Хапки от кайма с топено сирене и чесън
Коментари към Кашкавалени крокети с копър