Картофени крокети с ядки

Необходими продукти:
- 3-4 средни картофа
- 1/4 чаша лешници (белени)
- 1 яйце
- 1/2 чаша пшенично брашно
- 1/2 чаша галета
- 1/4 връзка магданоз
- олио за пържене
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
Картофите се измиват, обелват и се слагат да се варят в солена вода. През това време измийте и нарежете на ситно магданоза, натрошете лешниците. Когато картофите са готови, извадете ги от водата, подсушете и ги намачкайте през сито. Добавете нарязания магданоз и натрошените ядки. Оформете руло с диаметър 2 см и го нарежете на парчета с дължина 5 см. Оваляйте ги последователно в брашното, разбитото яйце и галетата.
Сгорещете олиото и пържете крокетите, докато се образува златиста коричка. След това ги поставете на салфетка, за да може да се отстрани излишната мазнина и веднага ги сервирайте с гъбен сос и билки.
Да ви е вкусно!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Панирани пилешки крокети в тесто с топено сирене и царевица
- Крокети от сварени яйца с шунка и кашкавал
- Хрупкави крокети с броколи
- Крокети от просо с гъбена плънка
- Пържени картофи с пилешки дробчета и лук
- Пържени картофи с печени чушки и маслини
- Пържени картофи с бекон и кленов сироп
- Бейби картофки с млечен сос и лимонов дресинг
- Пикантни пържени картофи с чесън
- Италиански оризови крокети със сирена
Коментари към Картофени крокети с ядки