Картофени крокети с ядки

Необходими продукти:
- 3-4 средни картофа
- 1/4 чаша лешници (белени)
- 1 яйце
- 1/2 чаша пшенично брашно
- 1/2 чаша галета
- 1/4 връзка магданоз
- олио за пържене
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
Картофите се измиват, обелват и се слагат да се варят в солена вода. През това време измийте и нарежете на ситно магданоза, натрошете лешниците. Когато картофите са готови, извадете ги от водата, подсушете и ги намачкайте през сито. Добавете нарязания магданоз и натрошените ядки. Оформете руло с диаметър 2 см и го нарежете на парчета с дължина 5 см. Оваляйте ги последователно в брашното, разбитото яйце и галетата.
Сгорещете олиото и пържете крокетите, докато се образува златиста коричка. След това ги поставете на салфетка, за да може да се отстрани излишната мазнина и веднага ги сервирайте с гъбен сос и билки.
Да ви е вкусно!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Класически фиш енд чипс - пържени риба и картофи
- Пържени картофи в масло с чушка, лук и червен пипер
- Зеленчукови крокети със сирене котидж
- Картофени крокети с кашкавал
- Пържени картофи с лук и бекон
- Хрупкави картофи със спанак и каперси
- Крокети от картофи и кайма с кашкавален пълнеж
- Рибни крокети
- Картофи със спанак, гъби и яйца
- Картофени крокети със сьомга (на фурна)
Коментари към Картофени крокети с ядки