Пикантни пържени картофки батат
Необходими продукти:
- 2 сладки картофа батат
- по 1/2 чаена лъжица кайен пипер и пушен червен пипер
- 2 лъжици царевично нишесте и царевично брашно (брашното по желание)
- 3 супени лъжици вода
- 1 супена лъжица сода за хляб
- 2 супени лъжици сол
- олио за пържене - соево, фъстъчено или слънчогледово
Начин на приготвяне:
Затоплете фритюрник или напълнете по-голяма тенджера с много мазнина (поне до половината) и сгорещете.
Обелете картофите и ги нарежете на пръчици.
В голяма купа, в която лесно ще може да прехвърляте картофите, сложете царевичното нишесте, 3 супени лъжици вода, лютивия и пушения пипер и разбъркайте до получаване на каша.
Сложете 2 литра вода да заври върху котлона. В нея добавете солта и содата. Изсипете картофите и варете 4 минути. След това бързо прехвърлете в купата с нишестето и оваляйте, разбърквайки с помощта на шпатула, за да се покрият резените добре. Ако искате да са по-хрупкави, поръсете с царевично брашно.
Изпържете картофите на партиди за около 4-5 минути всяка, за да станат златисти и много хрупкави. Отцедете и подправете със сол и пипер. Не отлагайте сервирането им, поднесете ги хрупкави и топли.
thespruceeats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДИВ ЯМ СЛАДЪК КАРТОФ капсули 500 мг * 60 TNT 21
СУОНСЪН ПУРПУРНИ АНТИОКСИДАНТИ КОМПЛЕКС ОТ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ капсули 400 мг * 60
АМИКС МИОСТЕРОН капсули * 90
ДИВ ЯМ / СЛАДЪК КАРТОФ капсули * 180 NATURE'S WAY
ПРОМОДИВ ЯМ / СЛАДЪК КАРТОФ (КОРЕН) капсули * 100 NATURE`S WAY
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Пълнени сладки картофи с балсамов оцет
- Сладък картоф
- Пълнени сладки картофи с нахут и таханов сос
- Сладкиш от сладки картофи със стафиди
- Рулца лазаня с плънка от сладки картофи, рикота и спанак
- Пържени картофи с лук и бекон
- Пушена наденица със сладки картофи и яйца на тиган
- Пилешки късчета, запечени със сладки картофи и броколи
- Пълнени сладки картофи с риба тон
- Пълнени сладки картофи с гуакамоле
Коментари към Пикантни пържени картофки батат