Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Пилешко с паста орзо и фенел

Пилешко с паста орзо и фенел

Пилешко с паста орзо и фенел - изображение

Необходими продукти:

  • 6 горни пилешки бутчета
  • 3 супени лъжици масло
  • 1 глава фенел, нарязан на ситно (листата отделени)
  • 1 праз, нарязан
  • 240 грама паста орзо
  • 1/3 чаена чаша сухо бяло вино
  • 2 1/2 чаена чаша пилешки бульон
  • 1 супена лъжица сок от лимон
  • 1 чаена лъжица настъргана лимонова кора

Начин на приготвяне:

Подсушете месото и го подправете със сол и черен пипер.

Сложете 2 супени лъжици масло в тиган и загрейте. Сложете в горещия тиган месото с кожата надолу и изпържете, докато стане хрупкаво. Обърнете месото и прехвърлете с тигана във фурната за 10-15 минути да се опече на 200 градуса до готовност (ако тиганът ви не е с огнеупорна дръжка, прехвърлете в тавичка). Месото извадете от тигана и го сложете в чиния.

В тигана изпържете праза и фенела, подправени със сол и пипер, докато омекнат - около 5 минути. Добавете пастата орзо и изпържете, докато покафенее. Сипете виното и след като течността се изпари започнете да добавяте бульона по 1/2 чаена чаша, като изчакате да се абсорбира, след което добавете следващата часа. След около 10-15 минути пастата е готова.

Свалете тигана от котлона, опитайте и ако има нужда подправете. Добавете останалата 1 лъжица масло и маслото. Накрая поръсете с нарязаните листенца от фенела и сервирайте.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bonappetit.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛайфстайлЛюбопитноХрани и ястияЗдравни съветиХранене при...ДиетиАнкети