Пилешко с гарам масала, куркума и доматен сос

Необходими продукти:
- 4 чаени лъжици гарам масала
- 1/2 чаена лъжица сол
- 1/4 чаена лъжица куркума
- 1/2 чаена чаша брашно
- 500 грама пилешко месо по избор
- 4 чаени лъжици олио
- 6 скилидки чесън
- 1 глава лук
- 4 чаени лъжици нарязан на ситно корен джинджифил (или настърган)
- 800 грама консерва домати
- 1/3 чаена чаша сметана
- 1/2 чаена чаша кориандър (по желание)
Начин на приготвяне:
Смесете гарам масалата, солта и куркумата в малка купичка. Брашното изсипете в плитка чиния. Поръсете пилешкото месо с микса подправки и оваляйте в брашното. Запазете по 1 супена лъжица от подправката и от брашното.
Загрейте 2 лъжици олио в тиган и запържете пилешкото, до златисто. Прехвърлете го в чиния.
Нарежете лука и чесъна на ситно и ги запържете в 2 лъжици мазнина, заедно с джинджифила за около 5-7 минути. Добавете запазената подправка гарам масала и след 30 секунди добавете брашното. Добавете доматите и оставете ястието да заври. Ако използвате цели домати, може да ги намачкате с преса за картофи. Гответе около 5 минути.
Добавете сметаната и пилешкото. Оставете отново сместа да заври, след което намалете температурата и нека къкри в продължение на 5 минути, докато пилешкото месо е напълно готово.
При сервиране поръсете с кориандър, ако обичате подправката.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: eatingwell.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пиле със зеленчуци по мексикански (пиле фахитас)
- Задушено пилешко с лук и моркови (на фурна)
- Лимоново пиле с масло и чесън
- Пържени пилешки трътки с подправки
- Печено пиле в марината от кисело мляко, соев сос и горчица
- Пилешки шишчета с медено-чеснова глазура
- Пилешко гнездо
- Рецептите на Джейми Оливър: Пържено пиле
- Пилешки късчета, запечени със сладки картофи и броколи
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
Коментари към Пилешко с гарам масала, куркума и доматен сос