Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Пилешко с гарам масала, куркума и доматен сос

Пилешко с гарам масала, куркума и доматен сос

Пилешко с гарам масала, куркума и доматен сос - изображение

Необходими продукти:

  • 4 чаени лъжици гарам масала
  • 1/2 чаена лъжица сол
  • 1/4 чаена лъжица куркума
  • 1/2 чаена чаша брашно
  • 500 грама пилешко месо по избор
  • 4 чаени лъжици олио
  • 6 скилидки чесън
  • 1 глава лук
  • 4 чаени лъжици нарязан на ситно корен джинджифил (или настърган)
  • 800 грама консерва домати
  • 1/3 чаена чаша сметана
  • 1/2 чаена чаша кориандър (по желание)

Начин на приготвяне:

Смесете гарам масалата, солта и куркумата в малка купичка. Брашното изсипете в плитка чиния. Поръсете пилешкото месо с микса подправки и оваляйте в брашното. Запазете по 1 супена лъжица от подправката и от брашното.

Загрейте 2 лъжици олио в тиган и запържете пилешкото, до златисто. Прехвърлете го в чиния.

Нарежете лука и чесъна на ситно и ги запържете в 2 лъжици мазнина, заедно с джинджифила за около 5-7 минути. Добавете запазената подправка гарам масала и след 30 секунди добавете брашното. Добавете доматите и оставете ястието да заври. Ако използвате цели домати, може да ги намачкате с преса за картофи. Гответе около 5 минути.

Добавете сметаната и пилешкото. Оставете отново сместа да заври, след което намалете температурата и нека къкри в продължение на 5 минути, докато пилешкото месо е напълно готово.

При сервиране поръсете с кориандър, ако обичате подправката. 

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: eatingwell.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛайфстайлЛюбопитноХрани и ястияХранене при...Здравни съветиДиетиНовиниАнкети