Пилешки гърди на тиган

Заради високото си съдържание на протеини пилешките гърди са полезна и необходима за организма храна. Тук ви представяме една лесна рецепта с тях, която ще ви отнеме само около 20 минути. Да се захващаме!
Необходими съставки
- 4 с.л. студено краве масло, нарязано на малки парченца
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
Наръсете пилешките гърди със сол и пипер.
Сложете тиган на котлона и в него загрейте зехтина. Сложете пилешките гърди с кожата надолу. Поръсете с микса от подправки. Оставете за 5-6 минути, след което обърнете и гответе още толкова от другата страна.
Добавете оцета и кравето масло и леко разклащайте тигана, докато маслото напълно се разтопи. Ако има нужда да разредите соса, добавете пилешкия бульон.
Сервирайте готовите пилешки гърди с гарнитура по избор. Може да декорирате с лимон и стръкче магданоз или босилек. Експериментирайте и да ви е сладко!
-----
Източник: allrecipes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ХИП ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 125 г
МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 400 г
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешко филе в млечен сос с лимон и каперси
- Пилешко филе с мед и горчица
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Пилешки гърди с фурми
- Пилешки хапки в чеснова панировка
- Пълнени камби с пилешко филе и моцарела
- Пълнени домати с пилешко филе и кашкавал
- Панирани пилешки крокети в тесто с топено сирене и царевица
- Пържоли от пиле с гъби и марсала
Коментари към Пилешки гърди на тиган