Пилешки гърди на тиган
Заради високото си съдържание на протеини пилешките гърди са полезна и необходима за организма храна. Тук ви представяме една лесна рецепта с тях, която ще ви отнеме само около 20 минути. Да се захващаме!
Необходими съставки
- 4 с.л. студено краве масло, нарязано на малки парченца
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
Наръсете пилешките гърди със сол и пипер.
Сложете тиган на котлона и в него загрейте зехтина. Сложете пилешките гърди с кожата надолу. Поръсете с микса от подправки. Оставете за 5-6 минути, след което обърнете и гответе още толкова от другата страна.
Добавете оцета и кравето масло и леко разклащайте тигана, докато маслото напълно се разтопи. Ако има нужда да разредите соса, добавете пилешкия бульон.
Сервирайте готовите пилешки гърди с гарнитура по избор. Може да декорирате с лимон и стръкче магданоз или босилек. Експериментирайте и да ви е сладко!
-----
Източник: allrecipes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА ЯХНИЯ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 400 г MT3013
ПРОМОХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г 6510
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г 6803
ХИП ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 125 г 6253
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Това пиле е черно дори в костите, месото и органите си!
- Пилешко филе с мед и горчица
- Пилешко филе с картофи и гъби, запечени със сметана и майонеза
Коментари към Пилешки гърди на тиган