Пилешки хапки в млечна панировка

Необходими продукти:
- 700 грама пилешки гърди, нарязани на тънки ивици
- 2 чаени чаши брашно
- 1/2 чаена чаша галета
- 2 супени лъжици морска сол
- 1/2 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер
- 2 чаени чаши мътеница
- олио за пържене
За гарниране /по избор/:
Начин на приготвяне:
- В плитка купа смесете брашното, галетата, солта и черния пипер. Разбъркайте.
- В друга купа изсипете мътеницата.
- Подсушете пилешкото месо с кухненска хартия.
- Потопете всяка пилешка хапка в мътеницата, след което я оваляйте в купата с брашното. Периодично разбърквайте сухата смес, за да се разпределят равномерно галетата.
- Загрейте олиото в голям тиган на средно силен огън и изпържете месото, като го обръщате често, докато придобие златисто кафяв цвят.
- Прехвърлете пилешките хапки върху решетка, под която сте поставили кухненска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.
- Поднесете ги с домашен кетчуп, лют млечен сос или друго по избор.
Приятен апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ХИП ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 125 г
МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 400 г
МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 240 мл
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пилешки гърди с фурми
- Пилешки хапки в чеснова панировка
- Пълнени камби с пилешко филе и моцарела
- Желирали хапки с водка и шардоне
- Пълнени домати с пилешко филе и кашкавал
- Панирани пилешки крокети в тесто с топено сирене и царевица
- Пържоли от пиле с гъби и марсала
- Печено пиле с ябълки, сушени сини сливи и мед
- Запеканка от пълнени домати с пилешки гърди в сметанов сос
- Картофени хармоники
Коментари към Пилешки хапки в млечна панировка