Пилешки бутчета с патладжани в соева марината

Необходими продукти:
8 пилешки бутчета (може гърди или крилца)
1 голям патладжан или 2 по-малко (може да използвате замразен)
3-4 скилидки чесън
1 ч. л. сусамово масло (не е задължително)
100 мл соев сос
2 ч. л. захар
1/4 ч. л. смляно чили
сол и млян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Смесете соевия сос, сусамовото масло, захарта, чилито, намачкания чесън, посолете и подправете с пипер. Нарежете патладжана на кубчета и заедно с бутчетата го сложете в голяма купа. Залейте с маринатата и разбъркайте. Оставете 30 минути да се овкуси. След това сложете в загрята на 200 градуса фурна и печете около 40-50 минути или докато ястието стане готово. По време на печенето разбърквайте патладжаните.
Да ви е сладко!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Как да замразим патладжан по най-правилния начин, за да го запазим за зимата?
- Консерва от патладжани с моркови, чушки и чесън
- Рецепти за консерва от патладжани с чушки
- Рецепти за лятна доматена манджа с чушки и патладжани
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Оригинални турски рецепти за имамбаялдъ
- Салата от печени патладжани и пресни домати с чесън и лук
- Салата от печени патладжани и чушки с рукола и чесън
- Оригинални рецепти за Баба Гануш
- Печен патладжан с оцет и чесън
Коментари към Пилешки бутчета с патладжани в соева марината