Пилешки бутчета с патладжани в соева марината
Необходими продукти:
8 пилешки бутчета (може гърди или крилца)
1 голям патладжан или 2 по-малко (може да използвате замразен)
3-4 скилидки чесън
1 ч. л. сусамово масло (не е задължително)
100 мл соев сос
2 ч. л. захар
1/4 ч. л. смляно чили
сол и млян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Смесете соевия сос, сусамовото масло, захарта, чилито, намачкания чесън, посолете и подправете с пипер. Нарежете патладжана на кубчета и заедно с бутчетата го сложете в голяма купа. Залейте с маринатата и разбъркайте. Оставете 30 минути да се овкуси. След това сложете в загрята на 200 градуса фурна и печете около 40-50 минути или докато ястието стане готово. По време на печенето разбърквайте патладжаните.
Да ви е сладко!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешки рулца с плънка от топено сирене и гъби
- Как да замразим патладжан по най-правилния начин, за да го запазим за зимата?
- Салата от печени патладжани и пресни домати с чесън и лук
- Салата от печен патладжан, домати и прясна моцарела
- Пилешки бутчета с царевица, ориз и моркови
- Печени бутчета в сос от кисело мляко и подправки
- Пилешка яхния със спанак и картофи
- Пълнени патладжани с кайма, домати и кашкавал
- Пълнени патладжани с боб, гъби и зеленчуци
- Патладжани с кашкавал и доматен сос
Коментари към Пилешки бутчета с патладжани в соева марината