Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Пикантна яхния с пилешко месо

Пикантна яхния с пилешко месо

Пикантна яхния с пилешко месо - изображение

Необходими продукти:

за мариноване на месото:

  • 2 супени лъжици джинджифилова паста
  • 1/2 чаена лъжица куркума
  • сол
  • 2 супени лъжици лют червен пипер
  • 450 грама пилешко месо, нарязано на парчета

за микса с подправки:

  • по 1 супена лъжица сусам, зърна кимион и кориандър
  • 6 сушени люти чушки
  • 5 зрънца черен пипер
  • 1 сантиметрова пръчка канела
  • 3 зрънца карамфил
  • 2 супени лъжици настърган свеж кокос
  • 1 чаена чаша вода

за яхнията:

  • 2 супени лъжици олио
  • 3 зелени люти чушки
  • 3 дафинови листа
  • 1 глава лук
  • ориз за сервиране

Начин на приготвяне:

Започнете с мариноването на месото - смесете всички подправки и овкусете с тях пилешкото. Оставете го настрана да се маринова.

На сух сгорещен тиган запечете сусама, семената кориандър и кимион, добавете сушените чушки, черния пипер, канелата и карамфила. Изчакайте 15 секунди подправките да освободят аромата си и свалете от котлона да се охладят.

След като изстинат, ги смелете с 45 милилитра от водата и кокоса в блендер до гладка еднородна паста.

В тенджера сложете олиото да се загрее. Добавете почистените и нарязани зелени люти чушки и дафиновите листа. След 15 секунди сложете лука и го пържете до готовност - около 5 минути.

Добавете пастата от подправки и оставете да къкри в продължение на 10 минути, докато олиото се отдели върху сместа. Добавете пилешкото и разбъркайте. Излейте останалата вода, подправете със сол и черен пипер и покрийте. Намалете температурата и оставете да къкри 15 минути, докато месото стане готово.

Сервирайте ястието горещо със сварен бял ориз.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: seriouseats.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноЛайфстайлХранене при...Здравни съветиДиетиНовиниАнкети