Пикантна яхния с пилешко месо

Необходими продукти:
за мариноване на месото:
- 2 супени лъжици джинджифилова паста
- 1/2 чаена лъжица куркума
- сол
- 2 супени лъжици лют червен пипер
- 450 грама пилешко месо, нарязано на парчета
за микса с подправки:
- по 1 супена лъжица сусам, зърна кимион и кориандър
- 6 сушени люти чушки
- 5 зрънца черен пипер
- 1 сантиметрова пръчка канела
- 3 зрънца карамфил
- 2 супени лъжици настърган свеж кокос
- 1 чаена чаша вода
за яхнията:
- 2 супени лъжици олио
- 3 зелени люти чушки
- 3 дафинови листа
- 1 глава лук
- ориз за сервиране
Начин на приготвяне:
Започнете с мариноването на месото - смесете всички подправки и овкусете с тях пилешкото. Оставете го настрана да се маринова.
На сух сгорещен тиган запечете сусама, семената кориандър и кимион, добавете сушените чушки, черния пипер, канелата и карамфила. Изчакайте 15 секунди подправките да освободят аромата си и свалете от котлона да се охладят.
След като изстинат, ги смелете с 45 милилитра от водата и кокоса в блендер до гладка еднородна паста.
В тенджера сложете олиото да се загрее. Добавете почистените и нарязани зелени люти чушки и дафиновите листа. След 15 секунди сложете лука и го пържете до готовност - около 5 минути.
Добавете пастата от подправки и оставете да къкри в продължение на 10 минути, докато олиото се отдели върху сместа. Добавете пилешкото и разбъркайте. Излейте останалата вода, подправете със сол и черен пипер и покрийте. Намалете температурата и оставете да къкри 15 минути, докато месото стане готово.
Сервирайте ястието горещо със сварен бял ориз.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: seriouseats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 400 г
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ХИП ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 125 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Това пиле е черно дори в костите, месото и органите си!
- Пилешки късчета, запечени със сладки картофи и броколи
- Пиле със зеленчуци по мексикански (пиле фахитас)
- Лекува ли пилешката супа простуда и настинка
- Перфектната марината за пилешко месо
- Пържени пилешки трътки с подправки
- Задушено пилешко с лук и моркови (на фурна)
- Защо кокошките могат да бягат с отрязана глава
- Месо на токачка
Коментари към Пикантна яхния с пилешко месо