Индийска зеленчукова яхния
Необходими продукти:
- 2 супени лъжици краве масло
- 2 чаши лук, наситнен
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 2 чаени лъжички гарам масала
- 2 супени лъжици къри на прах
- 2 чаени лъжички корен джинджифил, обелен и настърган
- 2 скилидки чесън, наситнени
- 1 чаша моркови, нарязан на кубчета
- 1 чаша картофи, обелени и нарязани на кубчета
- 1 чаша зеленчуков бульон
- 1 консерва домати на кубчета
- 1 консерва нахут, отцеден
- 1 чаша кокосово мляко
за сервиране:
- 3 чаши ориз басмати
- 2 супени лъжици пресен кориандър, наситнен
- 2 супени лъжици зелен лук
- 6 супени лъжици кисело мляко
*За измерване на количествата се използва чаена чаша.
Начин на приготвяне:
Разтопете кравето масло в тенджера и запържете лука, докато омекне. Овкусете със сол, гарам масала и къри на прах, разбъркайте и гответе 3 до 5 минути.
Добавете джинджифила и чесъна и гответе, като разбърквате около 1 минута. Изсипете морковите и доматите, гответе още 2 минути и излейте зеленчуковия бульон.
Оставете яхнията тихо да къкри за 5 минути или докато картофите и морковите омекнат.
Изсипете в тенджерата доматите, нахута и кокосовото мляко, разбъркайте и оставете да заври яхнията, след което намалете топлината и оставете да къкри за 30 до 45 минути или до готовност.
Свалете яхнията от котлона, охладете леко и сервирайте върху варен ориз басмати. Гарнирайте с пресен кориандър, зелен лук и кисело мляко.
Приятен апетит!
bettycrocker.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Яхния с телешки език, картофи и зеленчуци
- Пикантна яхния от леща и нахут
- Пилешка яхния със спанак и картофи
- Яхния с ребърца, картофи и грах
- Яхния с наденица и боб на тиган
- Яхния с пилешко, нахут и чоризо
- Яхния от кюфтета с картофи (Кюфтета по чирпански)
- Свинско със зеленчуци и ябълков сайдер на фурна
- Празена яхния с картофи и домашна наденица
- Френска яхния с гъби и телешко - Бьоф бургиньон
Коментари към Индийска зеленчукова яхния