Печено пиле с домати, лук и маслини
Необходими продукти:
1 пиле с тегло около 1,5 килограма
6 едри домата
2-3 глави лук
150 грама маслини
5 скилидки чесън
черен пипер, сол и зехтин на вкус
други подправки по ваш избор
Начин на приготвяне:
Лука обелете и нарежете на средно дебели ивици. Доматите попарете и обелете, почистете от семената и нарежете останалата част едро.
Отстранете костилките от маслините, чесъна накълцайте.
Смесете всички тези продукти (оставете част от чесъна), които подготвихте, сложете подправки на вкус и разпределете половината от комбинацията в тава. Налейте малко зехтин.
Пилето разрежете на порции и сложете в съда върху зеленчуковото "легло". Чесъна, който отделихте, счукайте с подправки и налейте малко зехтин.
С тази смес натрийте месото и тогава сложете в тавата останалите зеленчуци.
Изпечете за около час във фурната (при 190 градуса).
Добър апетит!
Снимка: ivona.bigmir.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ХИП ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 125 г
МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 400 г
МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 240 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Задушено пилешко с лук и моркови (на фурна)
- Пиле с кока кола
- Пилешки хапки в млечна панировка
- Печено пиле със зеленчуци в тенджера
- Лекува ли пилешката супа простуда и настинка
- Печено пиле с кестени и лук
- Пилешко с гарам масала, куркума и доматен сос
- Макаронена салата с маслини, пилешко и зеленчуци
- Многопластова салата с пилешко, яйца и гъби
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
Коментари към Печено пиле с домати, лук и маслини